Moody's alerta dels riscos en l'economia espanyola i catalana

L'agència de qualificació preveu efectes negatius en el deute

 

  / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha assenyalat aquest dimecres que l'escalada de tensió política viscuda a Catalunya amb la declaració unilateral d'independència i l'aplicació de l'article 155 és negativa per al deute d'Espanya i de Catalunya.

En un informe, que no constitueix una acció de qualificació, l'agència assenyala que la inestabilitat política a Catalunya té un impacte negatiu en l'economia regional, amb 1.500 empreses que han canviat de seu, caigudes en l'arribada de turistes, menys interès dels inversors estrangers i caiguda del consum.

No obstant, Moody's recorda que manté la qualificació de Catalunya en Ba3 (dins del que es coneix com a bo porqueria) amb perspectiva negativa.

Creixement del PIB

Notícies relacionades

En el cas de l'economia espanyola -la qualificació és Baa2 (aprovat)-, la situació també pot perjudicar el consum, afegeix Moody's, que projecta per a aquest any un creixement del PIB del 2,9% i del 2,3% per al 2018.

L'agència també apunta que, encara que no hi ha indicis que la crisi afecti la confiança dels inversors en el deute espanyol, el nivell d'endeutament segueix sent una vulnerabilitat en un moment de creixent incertesa.