resultats trimestrals

El BBVA va guanyar 780 milions a Espanya fins al setembre, el 26,3% més

2
Es llegeix en minuts

El BBVA va tancar el tercer trimestre del 2017 amb un benefici de 780 milions d'euros procedents de la seva activitat de banca minorista i immobiliària, el 26,3% més que en el mateix període de l'any anterior, ha informat aquest divendres a la CNMV.

L'activitat comercial bancària a Espanya va reportar uns beneficis de 1.061 milions, un 13,7% més que l'any anterior, i va tornar a mostrar una "gran resistència per generar ingressos en un entorn de tipus d'interès en mínims històrics". Per la seva part, l'activitat immobiliària, que el banc anomena Non Core Real State va registrar unes pèrdues de 281 milions d'euros, que van millorar els 315 milions perduts un any abans.

Desinversions

En aquest àrea, les operacions majoristes i la recuperació del mercat immobiliari van contribuir a accelerar les desinversions. A 30 de setembre, l'exposició neta al negoci immobiliari era de 7.828 milions d'euros, el 23,3% inferior a la del desembre del 2016.

Tornant a l'activitat comercial, el marge d'interessos es va situar en 2.839 milions d'euros després de caure el 3,7%, encara que l'entitat destaca que només en el tercer trimestre va aconseguir mantenir-se en nivells similars als del trimestre anterior.

Comissions

Les comissions van continuar creixent, el 4,1 % interanual, i van sumar 1.176 milions, però no van aconseguir compensar la retallada del 35% registrat per les operacions financeres, cosa que va fer caure el marge brut un 4,1%, fins a 4.715 milions.

Despeses d'explotació

Segons l'entitat, un dels catalitzadors dels comptes va ser "la bona evolució de les despeses d'explotació", que van baixar el 5,4% interanual, fins a 2.631 milions, després de la materialització de sinergies per la integració de Catalunya Banc i el procés de transformació. També va destacar la reducció dels sanejaments (-40,5% interanual en l'acumulat a setembre).

Morositat

Notícies relacionades

Els comptes d'Espanya també van mostrar una bona evolució en els seus indicadors de risc, amb una taxa de mora del 5,6%, lleugerament inferior al 5,7% del juny, i una cobertura per a insolvències del 52%. La inversió creditícia (crèdit a la clientela no dubtós en gestió) continua amb la seva tendència de descens i cau un 1,6% interanual, fins a 177.249 milions, fonamentalment per la reducció de la cartera hipotecària (-4,1% i -0,8% en els últims nou i tres mesos, respectivament) i del sector públic (-8,0% i -6,5%, respectivament).

Dipòsits

Contràriament, els dipòsits van créixer un 1,5% i van arribar als 177.173 milions d'euros, mentre que els recursos fora de balanç creixen el 7% i el 2% en termes trimestrals, recolzats en l'avanç dels fons d'inversió (+ 11,1% i + 2,7%, respectivament).