mercats

La borsa frena la seva pujada després que Puigdemont descarti les eleccions

L'Ibex 35 puja l'1,92%, però havia arribat a repuntar més del 2,4% abans de la compareixença del president

1
Es llegeix en minuts
P. A.

Muntanya russa en la jornada borsària d'aquest dijous. L'Ibex 35 ha tancat amb una alça de l'1,92%, fins als 10.347,8 punts. No obstant, l'anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no convocarà eleccions autonòmiques, amb què s'havia especulat tota la jornada, ha refredat els ànims dels inversors en l'última mitja hora de la sessió, ja que abans de la seva compareixença el selectiu espanyol pujava més del 2,4%. 

L'índex ha començat la sessió amb lleugeres caigudes. No obstant, a mig matí la situació s'ha capgirat i ha començat a pujar després que es filtrés que Puigdemont anunciaria la convocatòria dels comicis per evitar la intervenció de l'autonomia catalana. Pujava, així, l'1,34% a les 12.30, fins als 10.281 punts. 

Notícies relacionades

Les alces s'han mantingut mentre s'esperava que Puigdemont comparegués a les 13.30. La decisió d'endarrerir la seva intervenció una hora i la posterior anul·lació han tornat els dubtes al mercat. No obstant, posteriorment han tornat les compres, que s'han mantingut fins a la compareixença del president.

La borsa també estava pendent de la reunió del Banc Central Europeu (BCE), en què ha d'aclarir quant durarà la política expansiva. El seu president, Mario Draghi, ha confirmat el que s'esperava: la reducció i prolongació del programa de compra d'actius i el manteniment dels tipus d'interès en mínims històrics.