Resultats

Abertis va guanyar 735 milions fins al setembre

La gestora d'autopistes destaca l'alça del trànsit en tots els seus principals mercats

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abertis va obtenir un benefici net de 735 milions d'euros entre el gener i el setembre d'aquest any, xifra que suposa un augment del 2%, encara que s'eleva al 20% respecte als nou primers mesos de l'any passat en termes comparables, segons la companyia gestora d'autopistes.

La companyia, immersa en una batalla pel seu control protagonitzada per la italiana Atlantia i ACS, a través de la seva filial alemanya Hochtief, s'ha beneficiat de la tendència a l'alça del trànsit en la majoria dels mercats que explota via de pagament, amb increments destacables a Espanya (+4,2%), Itàlia (+3%) i França (+1,4%). A Llatinoamèrica, destaquen els increments a Xile (+4,2%) i el Brasil (+2,8%).

La companyia, que com moltes altres ha decidit traslladar aquest mes el seu domicili social de Barcelona a Madrid, ha millorat en conjunt les seves principals magnituds durant els nou primers mesos de l'any. Els ingressos han crescut un 16%, fins als 4.186 milions d'euros, impulsats sobretot per la millora generalitzada del trànsit i la incorporació de nous actius al perímetre al llarg de l'exercici, com Itàlia i l'Índia). 

Eficiències

Notícies relacionades

El marge brut d'explotació ha arribat en aquest període als 2.754 milions d'euros (+14%), gràcies, entre altres factors, a l'impuls del seu pla d'eficiències operatives.

Les inversions fetes en el període registren xifres rècord per al grup: en total s'han invertit 3.200 milions d'euros, entre els quals destaquen els 2.214 milions destinats a l'increment de participació a Sanef, així com les inversions al Brasil (374 milions d'euros), Itàlia (179 milions), França (70 milions) i Xile (58 milions).