Anar al contingut

Patrocina:

SONDEIG

Unes 1.300 pimes han traslladat la seva seu fora de Catalunya, segons Pimec

Josep González critica que el Govern del PP "estimuli" el "desplaçament" de l'economia de Catalunya

Agustí Sala

Unes 1.300 pimes han decidit fins ara traslladar la seva seu social fora de Catalunya. Això suposa un 1% de les empreses catalanes de fins a 250 treballadors, mentre que un altre 2,2% s'ho planteja, segons una enquesta de Pimec sobre l'impacte del debat polític en el teixit empresarial.

L'enquesta, realitzada entre el 14 i el 18 d'octubre, revela que el 79,3% de les empreses no es plantegen canviar el seu domicili social, un 15,7% assenyalen que encara no ho saben i un 1,8% no contesta.

Segons el sondeig, el 65% de les pimes catalanes asseguren també que el debat polític actual no els afecta econòmicament, davant un 34% que assegura que sí que els ha impactat negativament i un 1% que afirma que li ha anat bé.

Aquesta inquietud ha portat un 11% a afirmar que ja ha obert comptes fora de Catalunya, i un 13% a dir que ho pensa fer, mentre que un 23% sent inquietud financera però no obrirà comptes fora i un 54% no es sent inquiet en absolut.

El president de la patronal Pimec, Josep González, ha reclamat diàleg als polítics per evitar que el debat polític perjudiqui encara més l'economia catalana i ha sigut especialment crític amb el Govern del PP, a qui ha retret que hagi aprovat una norma per facilitar la sortida de seus socials d'empreses i "estimular" així el "desplaçament" de l'economia de Catalunya.

0 Comentaris
cargando