tensió secessionista

CCOO crida a aturar els missatges "alarmistes" i a dialogar per acabar amb la fuga d'empreses

El sindicat mostra la seva "preocupació" per la situació actual i reclama diàleg perquè no es paralitzi l'economia catalana

jrico20536184 politica balcones de barcelona foto iosu de la tor160416170221

jrico20536184 politica balcones de barcelona foto iosu de la tor160416170221

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

CCOO de Catalunya està "preocupada" per la fuga d'empreses que hi ha a Catalunya derivada de la situació política, però creu que la situació no és irreversible. El sindicat ha fet una crida a la "responsabilitat" de tots els actors econòmics i polítics per evitar que la situació empitjori: fa falta dialogar i deixar d'enviar "missatges alarmistes" i "instrumentalitzar" el conflicte polític.

Més de 700 empreses han decidit canviar de seu a causa de la situació política que viu Catalunya. "Som molt crítics amb la situació que s'està vivint. Amb el Govern català, amb el Govern central i en especial amb la patronal Foment", ha destacat Montse Ros, portaveu de CCOO. En el seu missatge, ha criticat la posició del Govern de la Generalitat per "fer veure que no passa res", quan sí que està passant; la del Govern central, per no asseure's a dialogar i per aprovar decrets com el que permet el canvi de seus immediat, i també la de Foment, pel seu missatge "alarmista" i allunyat de la realitat.

El sindicat encara no ha valorat l'impacte que està tenint o que pot tenir el trasllat de seus fora de Catalunya. Però sí que reconeix que comencen a arribar veus d'un possible alentiment de les produccions. "Ens preocupen sobretot les empreses de servei que presten servei a les firmes que canvien de seu", ha dit. De moment, creuen, no hi ha hagut afectació en l'ocupació, però encara no han estudiat aquesta qüestió.

Notícies relacionades

Segons Ros, de moment "no hi ha inseguretat jurídica", ni tampoc "s'ha paralitzat l'economia". "Però sí que hi ha incertesa", ha dit. I s'ha mostrat especialment preocupada pel compliment del Pacte Nacional per la Indústria, que ha d'"establir les bases de l'economia del futur". "Si no s'inverteix avui, demà serà pitjor", ha dit.

Per això, ha fet una crida a la "responsabilitat" de tots, perquè se certifiqui la sortida a la crisi i la situació política no afecti més l'economia. "Exigim als governs de la Generalitat i de l'Estat i a la resta de forces polítiques que prenguin les decisions prèvies necessàries que habilitin un marc polític i jurídic de reconeixement mutu per a l'obertura d'un procés de negociació. Han de posar el diàleg i la negociació al servei de la política, per trobar el consens que interpel·li el compromís de la gran majoria de la societat", ha dit.