TRANSPORT

Uber presenta recurs contra la revocació de llicència a Londres

La firma podrà seguir operant mentre no es resolgui el recurs

1
Es llegeix en minuts

Uber ha presentat aquest divendres el seu recurs d'apel·lació sobre la decisió del regulador de transport de Londres de revocar-li la renovació de llicència, cosa que comporta un cessament de l'activitat. Mentre no es resolgui el recurs, la firma podrà seguir operant a la ciutat.

El 22 de setembre, Transport for London (TFL), l'autoritat del transport de la capital britànica, va denegar la renovació de la llicència d'operador de lloguer privat de vehicles a Uber. Entre altres raons, ha esgrimir que "l'enfocament i la conducta d'Uber demostren una falta de responsabilitat corporativa en relació amb diverses qüestions que posen potencialment en risc la seguretat pública". I ha citat la forma de "denunciar delictes penals greus", "com s'obtenen els certificats mèdics" o l'ús d'un 'software' que permet bloquejar l'accés de les autoritats a les dades de l''app'.

Notícies relacionades

L'app' havia de cessar el servei, tret que recorregués la decisió. De moment, ja ha presentat la seva intenció de recórrer, tot i que encara no ha presentat tota la documentació sobre el recurs. Està prevista una audiència l'11 de desembre per escoltar les parts, segons ha dit una font judicial a Reuters.

"Com que avui hem presentat la nostra apel·lació, els londinencs poden seguir utilitzant la nostra aplicació. Esperem seguir tenint converses constructives amb TFL", ha dit un portaveu d'Uber.