Hotelers de Barcelona miren de calmar els turistes amb una carta

El Gremi d'Hotels de Barcelona ha distribuït una circular per tranquil·litzar sobre la situació política a Catalunya

cmontanyes40413534 barcelona 04 10 2017  pol tica   anulaciones de reservas en 171004201448

cmontanyes40413534 barcelona 04 10 2017 pol tica anulaciones de reservas en 171004201448 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Alguns dels turistes que aquests dies visiten Barcelona han trobat a les habitacions dels hotels on s'allotgen una carta en la qual se'ls intenta tranquil·litzar sobre "la situació sociopolítica que es viu actualment a Catalunya".

Segons avança avui el diari 'El País', aquesta carta, escrita en castellà i anglès, comença assegurant que "els problemes que s'han viscut en els últims dies són projectats a l'exterior amb una imatge que els fa semblar més greus i més grans". "Però en realitat la vida a la ciutat s'ha vist molt poc o gens alterada", afegeix la carta.

Sense esmentar directament la naturalesa del conflicte polític pel procés independentista, els hotelers fan una crida a confiar "que aviat deixarem definitivament enrere unes circumstàncies que han sigut excepcionals".

Notícies relacionades

"Es tracta d'un problema estrictament polític i, com a tal, serà reconduït pels canals normals propis de l'Estat democràtic de dret, per trobar una sortida adequada en un termini raonable", conclou.

El Gremi d'Hotels de Barcelona sosté que la carta no s'ha distribuït massivament, sinó que és una circular per als directors dels establiments, i que en alguns casos aquests poden haver-la distribuït entre els seus clients, segons aquest diari.