efectes del pols sobiranista

Les accions de CaixaBank i Banc Sabadell tornen a baixar a la borsa

L'Ibex 35 tanca la jornada amb una retallada del 0,29%, fins als 10.185,50 punts

Vista del parquet madrileny, avui.

Vista del parquet madrileny, avui. / Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts

CaixaBank i Banc Sabadell van tornar aquest divendres a patir en les seves accions la pressió de les vendes i, sobretot, els efectes de la incertesa. La borsa manté l'atenció en les dues entitats i el pols sobiranista segueix sent el centre del debat. L'Ibex va acabar una setmana plena d'alts i baixos, que va incloure una jornada que va ser la pitjor caiguda de l'Ibex des del referèndum del 'brexit' i una altra amb la pujada més gran des de l'abril. El tancament setmanal deixa el selectiu en els 10.185,50 punts (-0,29%). 

CaixaBank i Banc Sabadell es van situar al capdavant dels retrocessos més grans de la banca, davant el flux d'informacions sobre els canvis de domicili social, però al final del dia van minimitzar les caigudes. CaixaBank va baixar el 0,58% i el Banc Sabadell ho feia l'1,89%. 

Entre les accions que més van baixar amb Banc Sabadell hi va haver Acciona (-1,87%), Técnicas Reunidas (-1,56%) i ACS (-1,48%). Els principals guanys se'ls van adjudicar Amadeus, que va repuntar l'1,85%; Meliá Hotels (+1,53%); Bankia (+1,42%), i Siemens Gamesa (+1,06%). Entre els grans valors de l'Ibex, Inditex va caure un 0,94% i Telefónica va retrocedir un 0,21%. En canvi, van tancar en verd BBVA (+0,43%), Iberdrola (+0,19%) i Banco Santander (+0,14%).

Notícies relacionades

Entre les empreses catalanes, Colonial va acabar la sessió amb una caiguda de l'1,4%; Cellnex va perdre el 0,99%; Gas Natural va tancar amb un descens del 0,54% després de comunicar que la seva seu social deixarà Barcelona per anar a Madrid; i els títols d'Abertis van perdre el 0,43% entre forts rumors. Per la seva banda, la prima de risc baixava fins a situar-se a l'entorn dels 122 punts.

A la resta d'Europa també va dominar la tendència negativa, ja que Milà ha caigut el 0,77%; París, el 0,36%, i Frankfurt, el 0,09%. Londres va ser l'única plaça de les grans d'Europa que va tancar a l'alça, amb una pujada del 0,20%, després d'una important depreciació de la lliura després de descobrir-se que una trentena de diputats del partit conservador britànic vol fer fora del càrrec la primera ministra, Theresa May.