Anar al contingut

Patrocina:

mercats borsaris

Sabadell puja més d'un 6% al tancament de la borsa

El Periódico / Barcelona

zentauroepp40420191 picture shows banc sabadell catalan bank building in barce171005142710

PIERRE-PHILIPPE MARCOU

El Banc Sabadell ha tancat la sessió a la borsa pujant un 6,16%, que contrasta amb les fortes caigudes de les sessions precedents, després d'anunciar que el seu consell d'administració es reuniria aquesta tarda per decidir el trasllat de la seu central fora de Catalunya, concretament a Alacant, com així ha sigut. Els mercats han rebut l'anunci de bon grat. CaixaBank també ha pujat, gairebé el 5% (4,93%), després de la publicació de notícies en què s'afirma que també estudia traslladar la seu a les Balears, encara que en aquest cas no es prendrà la decisió, en principi, fins que es reuneixi la junta d'accionistes.

La pujada d'aquests dos bancs ha impulsat la resta de l'Ibex-35, que ha registrat una pujada del 2,51%, al tancament de la sessió en 10.214,7 punts. D'aquesta manera, el principal índex de valors espanyol ha tornat al camí positiu després de tenir ahir la pitjor caiguda des del 'brexit'.

Entre els grans del selectiu, les accions d'Iberdrola van pujar un 3,12%, les de Telefónica, un 2,94%, les del Santander es van revaloritzar un 2,93%, en el cas de BBVA, l'alça va ser del 2,77%, i de l'1,91% a Inditex.
Mentrestant, només dues companyies van tancar en vermell. Es tracta d'IAG i Meliá, amb descensos del 0,69% i el 0,54%, respectivament.

Pel que fa a l'evolució de la prima de risc, aquest indicador es va situar a l'entorn dels 124 punts. 

0 Comentaris
cargando