evolució dels indicadors

La inflació va augmentar l'1,8% interanual al setembre pels aliments i les begudes

Els preus han augmentat durant 13 mesos consecutius

1
Es llegeix en minuts

L'índex de preus de consum (IPC) es va situar al setembre en l'1,8% interanual, dues dècimes per sobre de la pujada de preus de l'agost, que va ser de l'1,6%, a causa de l'encariment dels aliments i begudes no alcohòliques, que van baixar el 2016. D'acord amb l'indicador avançat de l'IPC publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), aquest increment reflecteix la pujada interanual més gran en un mes de setembre des del 2012.

Notícies relacionades

Si es confirmar aquesta dada, l'IPC sumaria 13 mesos consecutius en positiu i, malgrat aquest repunt de dues dècimes, se situaria en una línia més moderada que a començaments d'any, quan la inflació es va disparar al 3% interanual. 

En el novè mes de l'any, l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) va retallar una dècima la seva taxa interanual, fins a l'1,9%. En termes mensuals, l'IPC va pujar un 0,2% al setembre, el seu repunt més gran en aquest mes des del 2014, quan també es va incrementar un 0,2%. L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC del setembre l'11 d'octubre.

Temes:

IPC Preus