Anar al contingut

control financer

Hisenda bloqueja els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres

La mesura respon a la seva vinculació amb el Museu Casteller, participat per la Generalitat

Hisenda bloqueja els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres

Angel Diaz

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha denunciat públicament el bloqueig dels seus comptes corrents bancaris per ordre del Ministeri d'Hisenda, en el marc de les mesures adoptades pel Govern central per impedir la celebració del referèndum d'autodeterminació del dia 1 d'octubre. La CCCC té els comptes bloquejats des del dia 20 de setembre, cosa que en la pràctica suposa, entre altres coses, que qualsevol pagament que vulgui fer ha de ser supervisat i aprovat pel ministeri.

La CCCC és una entitat de tipus federatiu, privat i sense ànim de lucre, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, la CCCC ha demanat explicacions tant a les entitats bancàries com el mateix Ministeri d'Hisenda.

Vinculació amb el Museu Casteller

La CCCC s'ha vist afectada a l'haver-se inclòs el seu NIF entre les entitats susceptibles de supervisió, per la seva vinculació amb el Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual forma part la CCCC juntament amb l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.