aquest dijous

Testa aprova la seva fusió amb les vivendes en renda d'Acciona

Per constituir la primera companyia de pisos de lloguer del país

1
Es llegeix en minuts

Testa Residencial, socimi participada per Santander, BBVA i Merlín, aprova aquest dijous la seva fusió amb el negoci de vivendes en renda d'Acciona, una operació estimada en 341 milions d'euros i que suposarà constituir la primera immobiliària de pisos de lloguer del país.

La socimi sotmet aquest dijous a la seva assemblea, de caràcter extraordinari, l'ampliació de capital no dinerària amb què es materialitzarà l'operació. En virtut de la transacció, acordada el mes de juliol passat, Acciona integrarà la seva cartera de 1.058 vivendes en renda a Testa. A canvi, rebrà accions d'aquesta empresa equivalents al 21% del seu capital i valorades en el referit import de 341 milions d'euros.

El poder d'Entrecanales

D'aquesta manera, el grup que presideix José Manuel Entrecanales es convertirà en tercer màxim accionista de la socimi resultant, darrere del Santander, primer soci de Testa amb un 38,8% del seu capital, i de BBVA (26,9%). Merlín, per la seva banda, diluirà la seva participació i comptarà amb el 12,7% restant. Representants d'Acciona entren al consell de Testa.

Una vegada es materialitzi aquesta fusió, la nova Testa Residencial comptarà amb una cartera de 9.041 vivendes per llogar a particulars, repartides en 118 edificis i valorades en uns 1.816 milions d'euros. La companyia generarà ingressos d'uns 70 milions d'euros a l'any per l'arrendament d'aquesta cartera de pisos, més de la meitat dels quals (el 51%) estan ubicats a la Comunitat de Madrid.

Gegant immobiliari

L'operació dona lloc a un nou gegant immobiliari, inèdit fins ara a Espanya, ja que suposarà constituir la primera companyia de pisos en renda a Espanya, que a més veurà la llum coincidint amb el creixement que el mercat de lloguer residencial registra al país.

Notícies relacionades

A més, l'operació constitueix un nou impuls a l'estratègia de creixement d'aquesta socimi, amb què no descarta sortir a borsa, a menys d'un any de la seva constitució l'octubre del 2016.

Nova socimi

Testa Residencial és fruit de la fusió de Merlín amb la branca de patrimoni de Metrovacesa l'any passat, en el marc de la qual es va acordar segregar la cartera de vivendes en una firma específica en règim de socimi. La companyia ja va abordar una primera operació de creixement a començaments d'aquest any, quan els seus tres bancs accionistes (Santander, Popular i BBVA) van traspassar a la socimi un paquet de 3.300 vivendes, també a través d'una ampliació de capital no dinerària.