aquest dimarts

Apple presenta l'iPhone 8 en el desè aniversari del telèfon

El nou iPhone X està cridat a ser la pròxima generació de mòbils de la marca de la poma

2
Es llegeix en minuts

Deu anys després del llançament del seu icònic telèfon intel·ligent iPhoneApple presenta aquest dimarts la nova generació 8, que servirà, a més, per estrenar oficialment Apple Park, el seu enorme campus que s'espera que deixi pas a una nova època del gegant tecnològic.

El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, estrena l'Auditori Steve Jobs d'Apple Park, amb capacitat per a 1.000 persones, per anunciar la nova generació d'iPhone, que, com sol ser habitual en aquesta mena d'esdeveniments, arriba precedida de nombrosos rumors i prediccions sobre quines poden ser les seves principals novetats. Aquest cap de setmana, una gran filtració des d'Apple, recollida per la premsa especialitzada del món de la tecnologia, va donar pistes sobre els nous iPhone, que, segons aquestes informacions, es dirien iPhone 8iPhone 8 Plus i iPhone X.

iPhone X

Mentre els dos primers serien versions avançades i millorades de l'iPhone 7, que va ser comercialitzat l'any passat, la verdadera innovació i el pas endavant d'Apple estarien en l'iPhone X, un model amb un preu que superaria els 1.000 dòlars. L'iPhone X renunciaria als marcs i al botó d'inici per aprofitar al màxim la superfície de la pantalla, que a més comptaria amb tecnologia OLED.

Sense botó d'inici

La supressió del botó d'inici, que en els anteriors iPhone tenia força funcions, podria ser coberta per una barra tàctil variable a la part inferior de la pantalla i per nous usos als botons dels laterals del dispositiu.

Reconeixement de cara

Segons els informes de l'analista de KGI Securities Ming-chi Kuo, l'iPhone X disposarà de models en tres colors: negre, daurat i platejat. Així mateix, l'iPhone X reemplaçaria la tecnologia Touch ID, d'empremta tàctil, per Face ID, una nova forma de reconeixement que detecta la cara de l'usuari per accedir al dispositiu. Algunes fonts també apunten que iPhone X, amb una memòria RAM que se situaria en els 3 gigues, podria suportar un carregador de bateria sense cables.

Retard en la producció

Notícies relacionades

Per un altre costat, mitjans com 'The Wall Street Journal' han informat en els últims dies que la fabricació del nou iPhone va a un ritme més lent del que s'esperava, cosa que podria donar lloc a endarreriments en l'entrega dels dispositius als seus compradors.

Diversificació 

Apple afronta en els últims temps una irrefrenable tendència a la diversificació. Davant el temor d'una caiguda de les vendes dels productes de la seva cartera vol utilitzar la seva capacitat inversora en el desenvolupament de noves gammes de producte, aprofitant la imatge de marca aconseguida en els últims anys. Entre aquests productes hi ha una televisió amb resolució 4K o la tercera sèrie del seu rellotge intel·ligent Apple Watch.