Google recorre la multa de 2.420 milions de la justícia europea

El tribunal de Luxemburg va considerar que la multinacional comet abús de posició de mercat amb Google Shopping

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Google ha presentat un recurs davant el Tribunal de Justícia de la UE (TUE) contra la multa rècord de 2.420 milions d'euros imposada al juny per la Comissió Europea per abús de posició dominant a l'afavorir de forma sistemàtica el seu servei de comparació de preus, Google Shopping, respecte als seus rivals en els resultats del seu buscador.

Així ho ha anunciat el tribunal amb seu a Luxemburg al seu perfil de la xarxa social Twitter. "Google presenta un recurs contra la decisió de la Comissió del 27 de juny davant el Tribunal general", ha informat.

L'Executiu comunitari va anunciar aquell dia una multa a la companyia de 2.420 milions d'euros, una xifra que duplica la imposada a Intel el 2009, també per abús de posició dominant, la més alta fins llavors i que també ha sigut recorreguda pel grup informàtic nord-americà.

Comparació de preus

Brussel·les va enviar a Google un primer plec de càrrecs l'abril del 2015 i, després d'una investigació, va arribar a la conclusió que la multinacional ha adjudicat al seu servei de comparació de preus, que aplica en 13 estats membres, un avantatge "il·legal" a l'atorgar-li una posició "prominent" en els resultats de recerca, al mateix temps que "degrada" la visibilitat dels resultats sobre els seus rivals.

D'aquesta forma, la Comissió Europea va acusar Google d'"asfixiar" el mercat de comparadors de preus mitjançant una pràctica que va començar a utilitzar a Alemanya i el Regne Unit i posteriorment va estendre a França (2010), Espanya, Itàlia i Holanda (2011), la República Txeca (2011) i Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Polònia i Suècia (2013).

Notícies relacionades

Com a conseqüència, Google va aconseguir "importants" increments en el trànsit de visites al seu servei de comparació de preus "a expenses dels seus rivals i en detriment dels consumidors europeus".

La multinacional va expressar el seu "desacord" el mateix dia que Brussel·les va fer pública la seva decisió i ja va anunciar que considerava recórrer la multa.