INNOVACIÓ EN SALUT SEXUAL

Boles xineses a la catalana

Sensual Intim patenta a Barcelona esferes de pes variable per treballar el sòl pelvià

39898644 601

39898644 601 / Mireia Reynal

2
Es llegeix en minuts
CARME ESCALES / BARCELONA

Han nascut a Barcelona, però amb vocació internacional. Són com matrioixkes –les nines russes que s’amaguen l’una dins del’altra–, però són boles xineses de disseny i patent catalana que comercialitza Sensual Intim (www.sensualintim.com), una firma i marca comercial fundada a la capital catalana per innovar en el mercat dels articles de plaer i salut sexual. 

L’empresa acaba de posar a la venda el seu primer producte: una esfera per treballar el sòl pelvià que permet variar el pes d’aquesta introduint a dins una altra esfera que pot ser de fins a quatre pesos diferents (de 20, 25, 35 i 50 grams, per a quatre nivells d’entrenament). Estan fetes amb plàstic ABS (acrilonitril butadiè estirè), un material d’alta resistència, molt utilitzat en automoció i altres indústries, i van envoltades d’una tira de silicona que les tanca hermèticament. 

Conveni amb la UPC

Montse Iserte, psicòloga, especialista en salut sexual i productes terapèutics relacionats, usuària de boles xineses des de fa una quinzena d’anys i durant els últims 11 anys venedora d’aquest article, va anar recollint dubtes, pors i inseguretats que despertava entre les dones el producte –les boles d’aquest tipus tradicionals– i, assessorada també per fisioterapeutes especialitzats en el sòl pelvià, hi va sumar la seva pròpia experiència i va idear unes boles amb la  finalitat d’esborrar temors i millorar les prestacions.

Ho ha aconseguit gràcies a la col·laboració amb la UPC. «Ens vam inscriure en un dels seus plans d’ajuda a emprenedors amb projectes tecnològics i vam treballar el disseny amb un dels seus enginyers. Després vam procedir a crear la patent per a Espanya», explica Joan Bover, director comercial i cofundador de la firma Sensual Intim juntament amb la Montse Iserte i la germana d’aquesta, l’Anna, inversora en el negoci.

Amb 25.000 euros de partida, es van posar en contacte amb diferents empreses fabricants d’aquest tipus d’articles en diversos països. «Ens vam decidir per una empresa xinesa, coneixedora del mercat eròtic i en la qual la nostra persona de contacte és catalana, cosa que ens ha facilitat enormement totes les negociacions», assenyala Bover. 

Notícies relacionades

La idea d’aquests emprenedors és començar introduint les seves Pelvic Balls –amb preu de venda recomanat de 39 euros– en botigues d’articles eròtics, sex shops, a més de la venda on line, malgrat que és un producte que es pot vendre perfectament en farmàcies per la seva recomanació terapèutica com a reforç del sòl pelvià. «El seu ús evita pèrdues d’orina, prevé el desprendiment d’úter o vagina, i el control i la recuperació de la vagina després d’un part», detalla Montse Iserte, l’especialista i impulsora de les noves boles que, a més, «propicien orgasmes més intensos», afegeix.

En el seu pla financer, Sensual Intim espera per a aquest primer any unes vendes netes entorn dels 40.000 euros, i en cinc anys, aproximar-se als 500.000 euros. «Esperem entrar ja l’any que ve en quatre països d’Europa: el Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Portugal», subratlla Bover.