NOVA CAIGUDA

L'euríbor tanca l'agost en negatiu i abarateix les hipoteques

El Banc d'Espanya confirma el nou mínim del -0,156% que rebaixarà els crèdits en 69 euros a l'any

1
Es llegeix en minuts

El Banc d’Espanya ha confirmat que l’euríbor, l’índex al qual es troben referenciades la majoria de les hipoteques espanyoles, ha tancat el mes d’agost en el -0,156%, i per això aprofundeix en els seus mínims històrics, fet que permetrà abaratir les hipoteques a les quals els toqui revisió en uns 69 euros anuals.

    

Amb aquests valors, les hipoteques de 120.000 euros a 20 anys amb un diferencial d’euríbor +1% a les quals toqui revisió tindran una rebaixa d’uns 68,88 euros en la seva quota anual o, el que és el mateix, 5,74 euros al mes.

    

El supervisor ha indicat que les dades corresponents al mes d’agost mostren també un descens, fins al -0,156%, del míbor, el tipus interbancari a un any que servia de referència oficial del mercat hipotecari per a les operacions realitzades amb anterioritat a l’1 de gener del 2000. 

Notícies relacionades

    

L’euríbor es va endinsar el febrer de l’any passat en terreny negatiu per primera vegada en la història davant la política ultraexpansiva del Banc Central Europeu (BCE) per apuntalar la recuperació en la zona euro. L’índex ha estat enfonsat per sota del 0% 18 mesos consecutius.