LLISTA DE 'FORBES'

Ana Botín, la dona més poderosa d'Espanya

La publicació econòmica inclou Cospedal, Pastor i la reina Letizia

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Ana Patricia BotínMaría Dolores de CospedalAna Pastor i la reina Letizia són alguns dels noms que figuren a la llista elaborada per la revista econòmica 'Forbes' sobre les 50 dones més poderoses del país, que apareix publicada al número de juliol/agost de l'edició espanyola.

La presidenta del Banco Santander, que ja va aparèixer a la llista Forbes de les dones més influents del món, ocupa el primer lloc. La prestigiosa publicació destaca que, amb els seus germans, gestiona un capital privat de 1.575 milions d'euros, que al seu torn situa la família càntabra entre els cent espanyols més rics.

També destaca la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, al quart lloc. En el seu cas, 'Forbes' valora que "és la primera dona que ocupa la secretaria general del PP" i el seu recorregut polític, que l'ha portat a tenir diversos càrrecs públics fins a arribar al Ministeri de Defensa, que dirigeix en l'actualitat.

La seva companya de files Ana Pastor és al sisè esglaó. També amb una llarga trajectòria política, que inclou diversos ministeris, el seu càrrec actual com a presidenta del Congrés dels Diputats "l'ha erigit en la tercera autoritat de l'Estat", apunta 'Forbes'.

Fora del 'top ten', en l'onzè lloc, hi ha la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. 'Forbes' n'aprecia el seu ascens polític al costat del president, Mariano Rajoy, que durant aquests anys ha confiat en Sáenz de Santamaría per a nombroses responsabilitats.

Notícies relacionades

La reina Letizia, per la seva banda, és la vuitena pel seu càrrec institucional i les causes que ha triat defensar, com la salut, l'educació i la cultura. No obstant, 'Forbes' assenyala que "la seva elegància, el seu aspecte físic i la seva relació amb els seus cunyats ocupen més titulars que la seva tasca".

Altres dones que figuren a la llista són María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter (segona); Palomera Escudero, directora de la divisió de comunicació del Fons de les Nacions Unides per a la Infància, Unicef (tercera); Carme Ruscadella, cuinera i empresària (cinquena); Encarnación Roca Trías, vicepresidenta del Tribunal Constitucional (setena); María Ángeles Sánchez Conde, fiscal en cap del Tribunal Constitucional (novena); i María del Mar Raventós, presidenta del Grupo Codorniú (desena).