PRODUCTE EN AUGE

Creixen les comandes de pilones i bol·lards per part d'ajuntaments i centres comercials

Les empreses del sector destaquen l'interès i el desconeixement sobre aquests productes

zentauroepp36682797 madrid 21 12 2016  sociedad vigilancia antiterrorista en lis170819200746

zentauroepp36682797 madrid 21 12 2016 sociedad vigilancia antiterrorista en lis170819200746 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts

Les empreses especialitzades en la producció o distribució de pilones i bol·lards han vist incrementat en els últims dies les sol·licituds de pressupostos i les comandes d'aquests productes tant per part d'ajuntaments com de centres comercials.

Així ho han indicat diferents companyies consultades per Servimedia, que han apuntat que després dels atemptats terroristes de la setmana passada a Barcelona i Cambrils s'està movent més la demanda d'elements que podrien evitar o mitigar aquest tipus d'atacs.

Des de l'empresa ADO han indicat que aquesta setmana s'han registrat "moltes comandes" de pilones per part de centres comercials, i que també ha rebut trucades d'alguns ajuntaments per informar-se.

En aquest sentit, un portaveu de la companyia ha explicat que, en general, hi ha "molt desconeixement" entre els clients sobre aquests productes, perquè la varietat en el cas de les pilones és molt elevada i s'ha de determinar quines necessitats es volen cobrir en cada cas.

A més, destaca la necessitat d'anar amb compte amb algunes empreses "pirates" que ofereixen aquests productes venent una resistència a impactes que en realitat no tenen.

Comandes materialitzades

Des d'una altra companyia, que ha sigut adjudicatària de diversos contractes en diferents ajuntaments de Barcelona per instal·lar mobiliari urbà, han assenyalat que després dels atemptats a Catalunya la setmana passada han notat un increment del volum de sol·licituds de pressupost per a la instal·lació de bol·lards per part dels ajuntaments.

Notícies relacionades

A més, han apuntat que en alguns casos aquestes sol·licituds d'informació ja s'han materialitzat en comandes per instal·lar elements dissuasoris als carrers dels seus municipis.

Per la seva part, des de la companyia Conalsa han apuntat que en el cas de Madrid els ajuntaments s'han estat movent en els últims mesos i que no tenen constància que hi hagi d'haver alguna licitació urgent.