HISTÒRIES MÍNIMES

Lalo Experience: motivar fora d'òrbita

Lalo Experience ajuda a optimitzar les competències d'un equip en escenaris de treure i posar

lainz39528451 lalo experience  fotos pot anar a una hist ria m nima   carm170811174040

lainz39528451 lalo experience fotos pot anar a una hist ria m nima carm170811174040 / Nancy de Vries Falken

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales / Barcelona

Disseny, psicologia i relacions públiques, en femení, es van donar cita un dia en una fira per a emprenedors, una d’aquelles cites en què grans i petites idees busquen partners o, simplement, inspiració per néixer, créixer o unir-se a algú per ser un tot, que va ser el que va trobar Nancy de Vries. De la mà dels seus dissenys de mobles inflables consolidats a la firma Yemso (www.yemso.es), l’empresària volia oferir alguna cosa més, buscava contingut per a esdeveniments que vestissin el seu mobiliari efímer. 

    

I ho va trobar en el binomi d’assessoria i formació d’equips de treball que conformen Lara de Castro i Arit Balcells, una psicòloga i coach centrada en el món laboral i una publicista i relacions públiques apassionada per la formació experiencial. «Crec en l’equip com un engranatge que funciona a l’uníson per aconseguir un fi comú, i en els líders que motiven, guien i confien en els seus equips», diu Balcells.

    

Aquestes tres dones són l’ànima de Lalo Experience (www.laloexperience.com), la start-up que van constituir juntes fa mig any per ajudar les empreses a optimitzar les competències dels seus equips de treball. Munten un set en espais extraordinaris, lluny de sales de conferències en soterranis d’hotel. Ho fan a prop del mar, a la muntanya, al camp, per despertar noves ­idees. 

Propostes personalitzades

«Les nostres propostes són personalitzades. Podem oferir, per exemple, el nostre LALOPopUpBar, que és el muntatge amb carpa, cadires, taules altes i baixes, un mixòleg [cambrer que prepara còctels], begudes i il·luminació ambiental sense cables de l’espai per realitzar davant unes 50 persones tres hores d’experiencial learning bàsic, motivació empresarial. Es pot fer també en l’empresa, però l’impacte de l’entorn on es realitza també juga el seu paper», expressa Lara de Castro. 

    

Lalo significa Latitud per Longitud, per la seva llibertat d’ubicació i per les coordenades de cada situació empresarial per dissenyar el seu pla d’actuació.

    

Lalo Experience parteix de la pre­missa que el cervell sols aprèn quan s’emociona. I se serveix de la neurodidàctica, l’optimització de l’aprenentatge atenent a la manera d’assimilar del cervell. Ho apliquen en les sessions per millorar resultats en l’empresa. «Unim ubicació, espai i tipologia de formació per convertir un grup de treball en un equip d’alt rendiment, persones motivades que es comuniquin eficientment i que sàpiguen treballar autònomament sense necessitat de recórrer a la vella estructura piramidal». 

Problemes detectats

Disminució de la producció, falta d’entesa o climes tòxics en els equips és on més aporten la seva millora, «en empreses que detecten dinàmiques i rutines que obstaculitzen el bon funcionament o cúpules directives sense cohesió», assenyala De Castro.

Notícies relacionades

    

La start-up es va posar en marxa amb 15.000 euros d’inversors privats i esperen tancar aquest any amb una facturació de 150.000 euros i el pròxim augmentar en un 30% el volum de negoci i tancar-lo facturant 400.000 euros.