SECTOR CLAU

El turoperador Tui adverteix que Espanya està "molt plena" de turistes

El grup turístic més gran del món avisa que l'increment dels preus a Espanya derivat de la massificació pot acabar beneficiant altres destins

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

Tui Group, el grup turístic més gran del món, considera que Espanya ja està "molt plena de turistes" i els viatgers europeus que visiten el país podrien viatjar a altres destins més assequibles per evitar els alts preus davant l'ocupació en algunes zones turístiques.

"Espanya està molt plena", ha afirmat el conseller delegat del turoperador alemany, Fritz Joussen, en una roda de premsa posterior a la presentació de la companyia dels seus resultats corresponents al tercer trimestre del seu exercici fiscal a preguntes dels periodistes.

Entre els destins que podrien beneficiar-se d'aquesta situació el directiu ha esmentat Cap Verd i Bulgària. "L'any passat vam tenir un rècord històric i aquest any estarem en nivells similars", ha afirmat.

Ja en les dades aportades per la companyia en els seus resultats, Tui Group explica que les reserves més baixes per a alguns destins, inclòs Turquia, s'han vist compensades per la forta demanda per viatjar a Grècia, Espanya, Cap Verd, Croàcia, Itàlia i Bulgària, així com a destins de més distància, incloent-hi el Carib.

Joussen va dir que la majoria dels ciutadans espanyols estan contents amb els turistes perquè "ajuden a proporcionar llocs de treball i recolzen l'economia", però va reconèixer que la forta demanda ha provocat un augment dels preus, i per això altres destins alternatius podrien entrar a competir.

"Si la demanda és molt alta, els preus són alts i altres destins se'n beneficien perquè són més assequibles i això és el que està passant ara", va dir Joussen.

Els preus més alts podrien ser un factor en particular per als clients britànics, primer mercat emissor de turistes cap a Espanya, per als quals el cost de les vacances ha augmentat amb la lliura esterlina més feble després del 'brexit'.

Notícies relacionades

Respecte al Regne Unit, el conseller delegat de TUI ha indicat que malgrat el debilitament inicial de la demanda des d'aquest mercat després del triomf del referèndum, ara s'ha estabilitzat i es manté. "La gent s'ha acostumat a uns preus més alts", ha apuntat.

Preguntat per la possibilitat que TUI pugui ajustar encara més la seva capacitat a Turquia de cara a l'any que ve, el turoperador ha afirmat que és probable que no ho faci davant els signes de recuperació de la demanda, principal competidor d'Espanya. El grup turístic es planteja incorporar Tunísia de nou al seu programa, encara que la decisió "encara no està presa".

Temes:

Turisme