RESULTATS SEMESTRALS

El BBVA guanya 2.306 milions fins al juny, el 26% més

El banc admet que va captar clients del Popular abans de la seva intervenció

1
Es llegeix en minuts
P. A. / Madrid

La recuperació segueix deixant-se sentir en els resultats dels bancs. El BBVA va guanyar 2.306 milions entre el gener i el juny, el 25,9% més que un any abans, gràcies a la millora dels ingressos i la caiguda dels costos i les provisions per afrontar futures pèrdues.

A Espanya, va obtenir 479 milions, un 16,8% més, gràcies a l’alça del benefici del negoci (8%) i les menors pèrdues immobiliàries (-7,6%). El conseller delegat, Carlos Torres Vela, va anunciar ahir dijous a través d’una conferència telefònica que el grup estima que els seus ingressos al país han «tocat fons» el segon trimestre. Així mateix, va calcular que l’entitat aconseguirà vendre la «totalitat» dels seus actius immobiliaris en tres anys.

Notícies relacionades

L’executiu també va apuntar que el saldo de crèdit del banc a Espanya acabarà l’any pla o amb una petita caiguda. «El que ens diferencia dels competidors és que nosaltres ens centrem, en el crèdit rendible, però sí que volem augmentar la nostra exposició a aquesta cartera», va assegurar sobre les hipoteques. Com la resta de banquers, Torres va confirmar que, a falta de saber com queda la reforma hipotecària del Govern després del tràmit parlamentari, els canvis seran positius «en la mesura que permetin tenir seguretat jurídica, encara que redueixin la capacitat de negociació entre l’entitat i el client».

Torres Vela també va admetre que va captar clients del Banco Popular abans de la seva intervenció («som actius en el mercat») i va assegurar que la seva compra no encaixava al BBVA «ni per la via estratègica ni pels números».  

Temes:

BBVA Bancs