MERCAT LABORAL

78 empreses s'adhereixen a la proposta de currículum cec de Sanitat

El Ministeri prepara una prova pilot semblant a la que han fet països com França i Alemanya

abertran36743970 gra058  madrid  02 01 2017   la ministra de sanidad  servici170102120733

abertran36743970 gra058 madrid 02 01 2017 la ministra de sanidad servici170102120733 / Angel Diaz

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va subscriure ahir un protocol amb un total de 78 empreses que s’adhereixen així a un programa per desenvolupar el currículum cec, segons van informar diverses fonts d’aquest departament. La firma va anar a càrrec del secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Mario Garcés, juntament amb la directora de l’Institut de la Dona, Lucía del Carmen Cerón, amb representants de les companyies, entre les quals hi ha Banco Santander, Gamesa i KPMG, així com institucions públiques com l’ajuntament d’Alcorcón o la Universitat Politècnica de València.

Malgrat la col·laboració de les empreses, la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) considera que el programa per desenvolupar el currículum cec «falla una mica», ja que la contractació «es fonamenta en la llibertat» i són les empreses les que «decideixen a qui necessiten» per a cada lloc de treball. Així ho va manifestar el director de Relacions Laborals de la CEOE, Jordi García Viña, després que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat subscrivís el protocol amb les empreses.

Notícies relacionades

CONÈIXER EL CONTRACTAT / «Creiem que quan s’ha de contractar algú acaba sent imprescindible conèixer-lo. Tothom vol acabar veient a qui ha de  contractar i parlar amb ell», va assenyalar García Vinya, que també va destacar que «totes les actituds i aptituds no es poden posar en un paper», i que hi ha «tota una sèrie de desenvolupaments personals» que algú els ha d’explicar.

Segons el Ministeri, es formaran grups de treball entre les empreses per analitzar com es pot desenvolupar el currículum cec.