OPERACIÓ CORPORATIVA

La CNMV suspèn la cotització d'Abertis i Aena

El regulador adopta la decisió abans de l'obertura dels mercats per rumors sobre una operació alternativa de compra d'AENA sobre Abertis per competir amb Atlantia

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit suspendre cautelarment, amb efectes immediats, la cotització d'Aena i Abertis, sense precisar el moment en què tornaran al parquet. L'organisme supervisor ha adoptat aquesta decisió moments abans de l'obertura dels mercats, mentre és difosa una informació rellevant sobre les dues entitats.

Notícies relacionades

Segons informa aquest dimecres el diari 'Expansión', Aena ha estudiat llançar una contraopa sobre Abertis que millori les condicions anunciades pel grup italià Atlantia, de 16,5 euros per acció. Les accions d'Abertis van tancar ahir a un preu de 16,41 euros, amb un descens del 0,58%, mentre que les d'Aena van marcar un preu de 168,10 euros, amb una caiguda de l'1,12%.

Com va explicar aquest diari, el 10 de juliol es va obrir el període perquè es poguessin presentar ofertes de compra (opes) alternatives a les que el grup italià Atlantia ha plantejat pel 100% de Abertis, operació que ha sigut admesa a tràmit per la CNMV. Fons de la City de Londres fa dies que estudien estructures societàries o consorcis amb diversos components per licitar per la companyia espanyola, en què el principal accionista és Criteria, el hòlding de participades de La Caixa, segons fonts del mercat.

Temes:

Abertis AENA