COMPTES PÚBLICS DEL 2018

El PNB votarà a favor del sostre de despesa "per coherència i responsabilitat"

Pedro Quevedo, de Nova Canàries, s'abstindrà

El PNB votarà a favor del sostre de despesa "per coherència i responsabilitat"

EFE / ADRIÁN RUIZ DE HIERRO

1
Es llegeix en minuts

El PNB votarà aquest dimarts a favor del sostre de despesa, que es debatrà aquest dimarts al Congrés dels Diputats, "per responsabilitat" i perquè és "positiu per a Euskadi", segons ha manifestat la formació 'jeltzale' en un comunicat.

Encara que la formació que lidera Andoni Ortuzar no ha desvelat fins avui al matí la seva decisió, divendres passat el portaveu del partit a la Cambra baixa ja avançava que es tractava d'un tema que "es podia encarrilar". Aquesta decisió es produeix després que el diputat Pedro Quevedo (Nova Canàries) anunciés la seva abstenció en la votació.

LES SEVES RAONS

Pel Grup del PNB al Congrés, "la consolidació de la bilateralitat", a través de les reunions entre els governs basc i central i l'acord sobre la quota aconseguit per tots dos executius al maig constitueixen un "factor important".

A més, ha mostrat la seva confiança que l'increment del 0,1% en l'objectiu de dèficit acordat amb les comunitats autònomes "es traslladi també a Euskadi". Per això, la formació nacionalista ha anunciat el seu vot favorable al sostre de despesa, "per coherència, per responsabilitat, i perquè és positiu per a Euskadi". 

Notícies relacionades

Els nacionalistes bascos també han valorat "l'increment en el límit de despesa no financera" aprovat en Consell de Ministres. A més, ha insistit que el sostre de despesa constitueix, al seu parer, "una mesura tècnica, que no té valor polític".

També ha assegurat que "la decisió de votar-hi a favor està absolutament desvinculada dels Pressupostos Generals de l'Estat, que ni tan sols es coneixen encara".