ACORD ENTRE HISENDA I ELS SINDICATS

L'ocupació pública es reforça amb 20.000 places

El Consell de Ministres aprova aquest divendres el decret que posa fi a set anys de retallades

L'ocupació pública es reforça amb 20.000 places

MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres aprovarà avui una oferta d’ocupació pública d’unes 20.000 places a l’Administració General de l’Estat (AGE), tant de nova creació com de promoció interna, que pal·liarà en part la pèrdua d’ocupació després de set anys de retallades. L’acord es va aconseguir ahir després de diverses jornades de reunió entre el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública i els sindicats CCOO, CSIF i UGT i reforçarà les plantilles d’organismes com l’Agència Tributària, les oficines de renovació del DNI o la Direcció General de Trànsit (DGT), que van amb mesos de retard en les seves gestions a causa de la falta de personal. 

Hi haurà una convocatòria de 10.606 places ordinàries i de 4.300 extraordinàries, a les quals se sumaran 5.000 places més de promoció interna d’accés exclusiu per al personal de l’AGE.

De les deu mil places ordinàries, unes 8.000 seran per cobrir les baixes per jubilació i 2.600 més es destinaran a afrontar l’ocupació interina a l’Administració de Justícia, dins del pla d’estabilització de l’ocupació que permetrà en els pròxims tres anys convertir en llocs fixos 250.000 places que actualment estan ocupades en interinitat.

DISTRIBUCIÓ

Notícies relacionades

De les 4.300 places de caràcter extraordinari que es convocaran entre aquest any i el 2018, la majoria seran per a l’Agència Tributària (2.642), la Seguretat Social (546) i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) (400).

Per a aquest any també s’han compromès a crear 150 llocs de treball a les oficines d’expedició de DNI i 70 més per a la DGT, segons els càlculs dels sindicats. El Govern aprovarà avui el decret llei i previsiblement serà convalidat pel ple del Congrés dimarts que ve dia 11 de juliol. Només CSIF es dona per satisfet al cent per cent amb l’acord i reclama ara una negociació per recuperar el poder adquisitiu dels salaris. CCOO considera que les places són insuficients.