OPERACIÓ CORPORATIVA

Grifols adquireix el 43,9% de GigaGen per 30,8 milions d'euros

Aportarà 12 milions d'euros perquè la firma nord-americana aprofundeixi en les seves investigacions

tfuentes7936981 empresa  grifols  en  la imagen  produccion 160615190545

tfuentes7936981 empresa grifols en la imagen produccion 160615190545

1
Es llegeix en minuts

Grifols ha arribat a un acord per adquirir el 43,96% del capital de la companyia biofarmacèutica nord-americana GigaGen per 35 milions de dòlars en efectiu (uns 30,8 milions d'euros), segons ha anunciat aquest dimecres l'empresa. GigaGen, amb seu a San Francisco (Califòrnia, Estats Units), està especialitzada en el descobriment i el desenvolupament preclínic de medicaments bioterapèutics. En concret, centra la seva activitat en el descobriment de noves teràpies biològiques basades en l'ús d'anticossos procedents de milions de cèl·lules del sistema immune.

L'operació s'ha dut a terme a través de la seva filial Grifols Innovation and New Technologies Limited (Giant), companyia en què s'agrupen totes les inversions de R+D+I externes de Grifols.

A més, Grifols i GigaGen han subscrit un acord d'investigació i col·laboració pel qual la primera finançarà amb 15 milions de dòlars (13,2 milions d'euros) el desenvolupament, per part de la nord-americana, de teràpies basades en immunoglobulines policlonals recombinants derivades de cèl·lules B humanes per al tractament de malalties humanes.

PROJECTES D'INVESTIGACIÓ

Amb aquesta adquisició, Grifols reforça la seva cartera de projectes de R+D+I mitjançant participacions en companyies i projectes d'investigació complementaris a la seva activitat i amb alt potencial per generar valor afegit.

Notícies relacionades

Tenint en compte les inversions netes internes, externes i les realitzades per a l'adquisició de participacions en empreses d'investigació, els recursos destinats per Grifols a R+D+I van pujar a 294,3 milions d'euros el 2016, dels quals 219,9 milions d'euros corresponen a inversions netes internes.

GigaGen té en marxa diversos projectes per al descobriment de nous medicaments amb diverses companyies farmacèutiques. A més, compta amb una cartera pròpia de projectes d'investigació, entre els quals destaquen el desenvolupament de la primera immunoglobulina intravenosa recombinant (IVIG) i diverses immunoteràpies contra el càncer.

Temes:

Grifols