Espanya i el Japó comencen a tramitar els visats de treball d'un any per a joves

Els 'Working Holiday' pretenen fomentar l'activitat laboral internacional entre els 18 i els 30 anys

ginzaafp

ginzaafp

1
Es llegeix en minuts

Espanya i el Japó han començat aquest dilluns a tramitar visats 'Working Holiday', que permetran que els joves de cadascun dels dos països puguin treballar a l'altre per un període màxim d'un any durant estades turístiques. L'Ambaixada d'Espanya al Japó i l'Ambaixada i els Consolats del Japó a Espanya inicien d'aquesta manera un programa destinat a incentivar la "mobilitat internacional dels joves", i fomentar "l'acostament entre societats i el coneixement mutu", segons ha assenyalat a Efe el cònsol espanyol a Tòquio, Sergio Colina.

El programa de vacances i activitats laborals esporàdiques ofereix a joves d'entre 18 i 30 anys la possibilitat d'estar a Espanya o al Japó durant un període màxim d'un any des de la data d'entrada al país, i costejar així les despeses derivades de l'estada vacacional. Per sol·licitar aquest visat, l'interessat -d'entre 18 i 30 anys- haurà de residir en un d'aquests dos països, no haver sigut beneficiari d'aquest programa amb anterioritat i disposar de fons suficients per a la seva manutenció durant el període inicial.

Notícies relacionades

A més, el sol·licitant haurà de presentar un bitllet d'anada i tornada o demostrar solvència econòmica per adquirir-ne un, ja que el beneficiari haurà d'abandonar el país de destí al final de la seva estada. En un principi s'expediran 500 visats per a cada nacionalitat durant el primer any del juliol del 2017 al juny del 2018, encara que s'espera que aquesta quota es pugui ampliar en el futur.

L'acord va ser firmat el mes d'abril passat pel ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, i el seu homòleg japonès, Fumio Kishida, coincidint amb la primera visita oficial dels Reis d'Espanya al país asiàtic. Aquesta iniciativa es posa en marxa quan falta poc per a la celebració, durant el 2018, del 150 aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països. Espanya ja té acords sobre el visat 'Working Holiday' amb països com el Canadà, Nova Zelanda i Austràlia, però el que es posa en marxa amb el Japó és el primer d'aquestes característiques al continent asiàtic.