CANVIS EN L'OFERTA AÈRIA

El nou pont aeri començarà a funcionar el 19 de juliol

Iberia i Vueling oferiran 26 vols diaris, alguns cada 15 minuts, entre Barcelona i Madrid

2
Es llegeix en minuts

Iberia impulsarà el pròxim 19 de juliol el pont aeri que uneix Madrid i Barcelona, gràcies a un acord amb Vueling, per oferir fins a 26 freqüències diàries per sentit -les 16 d'Iberia i les 10 de Vueling actuals-, segons ha avançat aquest dimecres el president executiu de la companyia aèria, Luis Gallego.

Gallego, que ha participat en la setena de les Trobades Empresarials CEOE-Cepime, just el dia que Iberia celebra els seus 90 anys, ha explicat que el nou pont aeri manté els seus avantatges de connexió però millora amb "més i millor servei", amb vols cada 15 minuts en hores punta.

L'acord entre les dues companyies suposa passar d'un avió cada 30 minuts amb el sistema actual a una oferta d'un avió cada 15 o 30 minuts en hores punta i cada hora la resta del dia (des de les 6.30 hores fins a les 21.45 hores) podent facturar fins a 15 minuts abans de la sortida. Al mes d'agost, les freqüències baixaran al reduir-se la demanda de viatgers corporatius.

RESERVES PER INTERNET

Com a principal novetat permetrà realitzar reserves per internet i també viatjar amb un bitllet obert podent volar en el primer avió disponible. "Ara serà molt més atractiu per lluitar amb competidors com l'AVE", ha afegit, com a solució a la seva ruta menys rendible en el curt i mitjà radi.

El president d'Iberia ha recordat que el pont aeri forma part de la història de l'aerolínia i de l'aviació a Espanya perquè va marcar una fita en les comunicacions aèries quan va néixer el 1974.

Notícies relacionades

A l'hora de realitzar la reserva de bitllets es podrà triar amb quina companyia volar (Vueling o Iberia), però la seva comercialització i totes les gestions, inclosa l'emissió d'embarcament, es faran a la web d'Iberia i a la seva 'app' per a dispositius mòbils, on s'identificarà quina companyia opera cada un dels vols.

PREUS

El preu mínim del bitllet del pont aeri ronda actualment els 38-39 euros, tarifes que la companyia seguirà considerant tant si es vola amb bitllet obert com si es reserva per internet. La targeta d'embarcament es podrà emetre 'on line' des del moment de la compra dels bitllets. A més, es mantindrà la mateixa flexibilitat i es podrà canviar la reserva sense penalització i volant a l'avió següent disponible si no s'ha arribat a temps a la sortida del vol reservat. Es mantindran els espais exclusius i la zona de control específica. Addicionalment, els clients dels vols regulars entre Madrid i Barcelona disposaran així de més vols, al poder combinar l'oferta d'Iberia i Vueling.