canvis en automoció

Tesla estudia obrir la seva primera fàbrica de cotxes elèctrics a la Xina

La companyia de cotxes elèctrics vol aprofitar les ajudes públiques per potenciar el seu desenvolupament internacional

1
Es llegeix en minuts

El fabricant nord-americà d'automòbils elèctrics Tesla ha confirmat que es planteja obrir la seva primera fàbrica a la Xina, concretament a Xangai, amb l'objectiu de proveir el creixent mercat xinès amb preus "accessibles". En un comunicat, la companyia amb seu a Silicon Valley (Califòrnia) assegura que ho està estudiant amb les autoritats de Xangai, ja que la Xina és un gran consumidor de vehicles de luxe. Les autoritats xineses apliquen mesures decidides per impulsar els vehicles elèctrics al país, cosa que els fabricants d'automòbils volen aprofitar. 

Notícies relacionades

"Tesla està profundament compromès amb el mercat xinès, i hem avaluat possibles llocs de manufactura a tot el món per donar servei als mercats locals", indica la companyia. "Encara que esperem que la majoria dels nostres productes es quedin als Estats Units, necessitem establir fàbriques locals per assegurar que són assequibles per als mercats als quals serveixen", afegeix la nota. Tesla eludeix referir-se a la possibilitat que hagi firmat un acord preliminar amb l'Ajuntament de Xangai al respecte. 

La Xina, que l'any passat va produir el 15% dels ingressos de Tesla, vol potenciar l'ús de vehicles elèctrics, cosa que obre un mercat molt interessant per a la companyia d'Elon Musk. D'acord amb la llei xinesa, Tesla hauria de formar una empresa mixta amb una companyia local per poder fabricar a Xangai i, d'acord amb l'agència de notícies Bloomberg, les negociacions amb la ciutat xinesa ajudarien l'entitat nord-americana a evitar un impost duaner del 25% sobre els seus vehicles, fet que l'afavoriria per competir a la Xina.