CONDICIONS LABORALS

Repartidors de Deliveroo protesten a Barcelona per la seva feina precària

Els 'riders' denuncien que l'empresa els vol canviar les condicions laborals

1
Es llegeix en minuts

Mig centenar de ciclistes motoristes que treballen per a l'app' d'enviament de menjar a domicili Deliveroo han protestat avui a Barcelona per la precarietat laboral en què es troben i han reclamat a la companyia una millora de les condicions per posar fi al que consideren una forma "d'esclavitud de la modernitat".

Els treballadors d'aquesta empresa, dedicada a l'entrega ràpida de menjar, s'han concentrat a primera hora a la plaça Doctor Letamendi i han recorregut en manifestació amb les seves bicicletes motocicletes la distància que separa aquest punt de la seu de la companyia, al carrer Aragó, on s'han concentrat.

El portaveu del col·lectiu Txiki Blasi ha denunciat que l'empresa vol que els 'riders' (ciclistes i motociclistes) acceptin un nou contracte que, segons assenyala, els obliga a treballar més hores amb una compensació només per comandes entregades, sense garantir les dues comandes mínimes per dia que hi havia fins ara.

Després d'assegurar que treballar sense un mínim garantit "accentua la nostra situació precària" i que el nou contracte és "la gota que fa vessar el got", ha reclamat una jornada assegurada de 20 hores setmanals i una assegurança que cobreixi accidents o robatoris.

Els portaveus dels joves repartidors, que s'han manifestat darrere una pancarta que deia "Deliveroo ens explota", han assegurat que la marxa d'avui és "un avís" i amenacen amb una vaga el 2 de juliol si no hi ha avanços en les negociacions.

Per la seva part, l'empresa ha assegurat que el nou contracte que proposa permetrà incrementar ingressos a un 60% del col·lectiu de 'riders', alhora que ofereix un pla d'incentius perquè aquests guanyin un 12% més de mitjana durant l'estiu.

Deliveroo assenyala que el model que planteja està pensat per a estudiants o per a aquelles persones que volen completar amb aquesta activitat la seva font principal d'ingressos.

Notícies relacionades

La companyia, que va néixer a Londres el 2013, ofereix serveis a Barcelona des del 2015 i també compta amb repartidors a València, Madrid i Saragossa. En total, col·labora en aquests moments a tot Espanya amb un miler de 'riders', amb la fórmula d'autònoms, dels quals uns 130 operen a Barcelona.

Els clients poden fer les seves comandes a través de la pàgina web o l'aplicació mòbil, i un equip de motoristes i ciclistes transporten el menjar en un temps aproximat d'uns 30 minuts.