REACCIÓ DESPRÉS DE LA VENDA AL SANTANDER

Centenars d'accionistes del Popular estudien accions penals contra Saracho

L'Associació Espanyola d'Accionistes Minoritaris d'Empreses Cotitzades (Aemec) organitza avui una assemblea a Madrid, que podria atraure 6.000 persones

 

  / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts

L'Associació Espanyola d'Accionistes Minoritaris d'Empreses Cotitzades (Aemec) celebrarà aquest dijous una assemblea amb accionistes de Banco Popular en què els informarà sobre el possible inici d'accions penals contra l'expresident de l'entitat, Emilio Saracho, i alguns gestors del banc en la seva etapa final.

Fonts de l'associació han explicat a Europa Press que la reunió se celebrarà aquest dijous a les 19.30 hores a l'Escola Universitària de Disseny i Innovació, a l'avinguda d'Alfons XIII, 97. Aemec diu que més de 6.000 persones s'han posat en contacte amb l'associació per la liquidació de les accions del Popular.

La reunió tindrà com a objecte informar els afectats de les possibles accions que es podran adoptar, entre les quals hi ha denúncies de tipus civil i penal, així com altres de caràcter administratiu davant les institucions europees. Si s'aproven, les accions s'adoptaran ben aviat, asseguren les fonts.

Notícies relacionades

Aemec, a través del despatx d'advocats Cremades & Calvo Sotelo, ja va anunciar després de la venda del Popular al Santander la presentació davant la Fiscalia Anticorrupció de l'Audiència Nacional d'una demanda contra els gestors de l'entitat bancària, entre els quals figuren Saracho i l'inversor mexicà Antonio del Valle.

L'agrupació d'accionistes minoritaris del Popular articulada al voltant d'Aemec va néixer amb 385 accionistes en el moment de la seva constitució, fet que suposa el 3,5% del capital social del banc, segons va indicar l'associació.

Temes:

Banco Popular