COST DE LA VIDA

La inflació de la zona euro es modera a l'1,4% al maig

El preu de l'energia va experimentar al maig una pujada interanual del 4,5%

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

La taxa d'inflació interanual de l'eurozona s'ha situat al maig en l'1,4%, percentatge que suposa mig punt percentual menys que l'1,9% registrat a l'abril, segons la segona estimació de la dada publicada per Eurostat.

El preu de l'energia va experimentar al maig una pujada interanual del 4,5%, inferior al 7,6% del mes anterior, mentre que els aliments frescos es van encarir un 1,6%, sis dècimes menys que la pujada interanual d'abril.

Per la seva part, els serveis han pujat un 1,3% interanual al maig, davant l'1,8% del mes anterior, mentre que la inflació dels béns industrials es va mantenir en el 0,3%.

D'aquesta manera, a l'excloure l'impacte dels preus de l'energia, la inflació de l'eurozona s'ha situat al maig en l'1,1%, dues dècimes per sota de la lectura d'abril, mentre que al no tenir en compte tampoc l'efecte dels aliments frescos, la taxa d'inflació subjacent ha sigut de l'1%, davant l'1,2% de l'abril.

Al seu torn, la taxa d'inflació supersubjacent, que a més elimina l'impacte de l'alcohol i el tabac, s'ha situat en el 0,9% des de l'1,2% del mes anterior.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), la taxa d'inflació interanual es va situar al maig en l'1,6%, davant el 2% del mes anterior.

Notícies relacionades

Entre els països dels quals hi ha dades disponibles, les pujades interanuals dels preus van correspondre a Estònia (3,5%), Lituània (3,2%) i el Regne Unit (2,9%), mentre que les taxes d'inflació més baixes es van observar a Irlanda (0%), Romania (0,5%), Dinamarca i els Països Baixos (0,7% tots dos).

En el cas d'Espanya, la inflació harmonitzada es va situar al maig en el 2%, davant el 2,6% de l'abril, i va reduir a sis dècimes el diferencial desfavorable a l'economia espanyola respecte a la zona euro.