COST DE LA VIDA

La inflació es modera a l'1,9% al maig per l'abaratiment dels carburants i els viatges

Amb l'augment de maig l'IPC ja acumula nou mesos en positiu

1
Es llegeix en minuts

L'índex de preus de consum (IPC) s'ha situat al mes de maig en l'1,9%, set dècimes per sota del mes anterior, a causa de l'abaratiment experimentat pels carburants i els viatges.

Amb la dada publicada aquesta dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que confirma el que va avançar el 30 de maig, la inflació ja suma nou mesos en positiu, encara que se situa per sota del 2% per primera vegada aquest any.

En el retrocés de l'IPC interanual del maig hi ha influït la reducció en tres dècimes, fins al 3,4%, de la taxa del transport, motivada per la baixada dels preus dels carburants, així com el descens en més de dos punts de la taxa d'oci i cultura, fins a l'1,2%, causada per la disminució dels preus dels paquets turístics, més gran que l'experimentada el maig del 2016.

Notícies relacionades

També ha influït en la caiguda de l'IPC interanual el grup de vestit calçat, que va retallar dues dècimes la seva taxa, fins al 0,1%, perquè els preus de les peces de vestir i el calçat van pujar aquest mes de maig menys del que ho van fer en el mateix mes del 2016.

Contràriament, al maig va destacar l'ascens de la taxa interanual del grup de comunicacions en sis dècimes, fins al 2%, per la pujada dels preus dels serveis de telefonia, davant l'estabilitat que van registrar el maig del 2016.