CARBURANTS

El preu de la gasolina baixa aquesta setmana però és més cara que fa un any

Omplir un dipòsit de 55 litres costa avui 66,44 euros

Poca clientela 8 Una de les gasolineres de la N-2 a Bàscara (Alt Empordà), ahir.

Poca clientela 8 Una de les gasolineres de la N-2 a Bàscara (Alt Empordà), ahir. / ICONNA / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Els preus dels carburants s'han abaratit a prop d'un 1% durant els últims dies, amb la qual cosa trenquen amb dues setmanes a l'alça i en el cas del dièsel aconsegueixen un nou mínim anual, segons les dades del Butlletí Petroler de la Unió Europea publicades aquest dijous i recollides per Servimedia.

El preu de la gasolina se situa aquesta setmana en els 1,208 euros per litre, que suposa un descens del 0,66% respecte als 1,216 euros de fa set dies.

Per la seva part, el preu del gasoil se situa en 1,079 euros per litre i experimenta un descens del 0,92% en relació amb els 1,089 euros de la setmana anterior.

En comparació amb fa un any, el cost per al consumidor de la gasolina ha pujat un 1,3%, mentre que el del gasoil ho ha fet un 2,3%.

OMPLIR EL DIPÒSIT

Amb els preus de l'última setmana, omplir un dipòsit de 55 litres de gasolina costa 66,44 euros, 44 cèntims menys que fa una setmana, mentre que un dipòsit d'un vehicle de gasoil comporta una despesa de 59,35 euros, 55 cèntims menys que en la referència anterior.

Notícies relacionades

L'import mitjà dels dos carburants a Espanya segueix per sota tant de la mitjana de la Unió Europea com de la zona euro. En l'última setmana, a la UE-28 el preu de la gasolina es va situar en 1,346 euros per litre, mentre que el del dièsel ho va fer en 1,195 euros.

Així mateix, a la zona euro el preu de venda al públic del litre de gasolina es va fixar en 1,391 euros per litre, i el del gasoil, en 1,19 euros.