La Generalitat treu a concurs la seva llum i gas per un màxim de 236 milions

El contracte inclou com a requisit complir les normes sobre pobresa energètica, que ja va provocar l'anul·lació de la licitació de l'Ajuntament de Barcelona

Un equip tècnic repara un pal d’electricitat.

Un equip tècnic repara un pal d’electricitat. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha iniciat el procés de concurs per al subministrament d'energia dels seus departaments organismes públics per als pròxims quatre anys. El valor del contracte, dividit en 10 lots, pujaa un màxim de 236,1 milions d'euros durant aquest període de temps.

La licitació es porta a terme a través de la Comissió Central de Subministraments (CCS), de la Vicepresidència i Conselleria d'Economia. L'oferta engloba el consum d'electricitat i gas de les 13 conselleries i 363 entitats més de caràcter públic. També s'inclouen alguns ajuntamentsconsells comarcalsdiputacions universitats adherits al CCS.

PRIMER ANY   

A més de la quantitat màxima del contracte s'hi afegeixen 52,3 milions corresponents a l'IVA; 11,4 milions més de l'impost elèctric i 1,6 milions del d'hidrocarburs. La part de valor dels departaments de la Generalitat arriba a 198,4 milions, sense impostos, mentre que la resta d'entitats sumen 37,8 milions.

Per al primer any d'execució, el preu es fixa en 44,1 milions. Una de les obligacions de les empreses adjudicatàries consistirà a complir la normativa en matèria de pobresa energètica. Aquest és un condicionant que s'afegeix en el plec de condicions juntament amb el compliment obligatori de les normes en matèria laboral, social, de prevenció de riscos laborals, integració social de les persones discapacitades, fiscal, de protecció de dades personals i medi ambient.

Notícies relacionades

El concurs que va convocar l'Ajuntament de Barcelona, al qual no es van presentar grans elèctriques com Endesa o Gas Natural, va ser impugnat per aquestes com a conseqüència de la inclusió d'aquest requisit sobre la pobresa energètica. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic el va acabar anul·lant per aquest motiu. 

Des del 2000, la CCS licita de forma centralitzada els subministraments d'energia de la Generalitat. Des d'aleshores, ha licitat i adjudicat sis acords marc d'energia, tots ells amb una durada màxima de quatre anys.