PROBLEMES AERIS A EUROPA

El caos de Heathrow suposarà 132 milions d'euros de pèrdues per a British Airways

L'aerolínia va haver de cancel·lar o endarrerir un miler de vols el cap de setmana per un problema informàtic

El caos de Heathrow suposarà 132 milions d'euros de pèrdues per a British Airways

NEIL HALL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El caos aeri de l'aeroport de Heathrow suposarà unes pèrdues d'uns 132 milions d'euros per a British Airways, segons càlculs preliminars reconeguts per la companyia al diari 'The Times'. L'avaria informàtica més greu de la història de l'aviació del Regne Unit aquest cap de setmana, que va suposar la cancel·lació o el retard d'un miler de vols, tindrà una repercussió econòmica directa en els comptes de la companyia de bandera. Alguns viatgers van haver de passar dues nits dormint a l'aeroport o en hotels pròxims, que van arribar a cobrar xifres astronòmiques (1.000 euros la nit).

Un problema en el subministrament energètic va provocar el col·lapse del sistema Fly, que és el que controla des de les reserves fins al seguiment d'equipatge.

British Airways ha anunciat de matinada que pretén operar la totalitat dels seus vols de llarga distància programats per a la jornada des de Heathrow, així com tots els de curta i llarga distància des de Gatwick.

La companyia ha afirmat a través d'una sèrie de missatges publicats al seu compte oficial a la xarxa social Twitter que espera operar "una gran proporció" dels seus vols de curta distància des de Heathrow. "Demanem disculpes una vegada més als nostres clients per la frustració i les molèsties que estan patint i els donem les gràcies per la seva continuada paciència", ha assenyalat. Així mateix, ha facilitat una pàgina web perquè els clients que tenen previst viatjar durant la jornada d'aquest dilluns comprovin que la seva reserva està confirmada i que el seu vol està operatiu abans d'anar a l'aeroport.

DESCARTAT L'ATAC INFORMÀTIC

Notícies relacionades

L'aerolínia va cancel·lar dissabte tots els seus vols amb sortida prevista des dels aeroports londinencs de Heathrow i Gatwick com a conseqüència d'un problema informàtic global. British Airways ha descartat que es tracti d'un atac informàtic.

Aquest incident ha afectat un cap de setmana especialment intens en el trànsit, ja que aquest dilluns és festiu al Regne Unit i just ara els escolars de tot el país comencen les vacances de mitjans d'any.