INDICADORS ECONÒMICS

El sector serveis va accelerar el seu creixement fins al 9,7% al març

Es tracta de la taxa més alta des del maig del 2006

El sector serveis és el que més ha tirat de l’empleo.

El sector serveis és el que més ha tirat de l’empleo. / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

L'índex general del volum de negoci del sector serveis de mercat va registrar un increment del 9,7% al març en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, l'activitat del sector serveis va accelerar el seu ritme de creixement, ja que al febrer l'alça va ser del 5,2%. A més, encadena 37 mesos consecutius de pujades. Es tracta de la taxa més alta des del maig del 2006 (+10,5%).

Corregit d'efectes estacionals i de calendari, aquest índex va experimentar una variació del 6,7% al març respecte al mateix mes del 2016. En concret, el comerç va pujar el 7,2% i altres serveis el 5,7% respecte al març del 2016. A més, tots els sectors van registrar taxes anuals positives, amb activitats administratives i serveis auxiliars (+9,3%) al capdavant.

Notícies relacionades

La tercialització és habitual en el procés de desenvolupament econòmic de la majoria dels països i Espanya no és una excepció. L'economia de serveis espanyola té empreses molt competitives i que tenen gran pes en la balança comercial amb l'exterior. Un exemple són les firmes del sector bancari, distribució, enginyeria, gestió i construcció d'infraestructures (aeroports, autopistes, etc.), gestió d'aigües i escombraries, hotels, producció i distribució d'energia, energies renovables, assegurances, telefonia, etcètera.

Totes les comunitats autònomes van augmentar el seu volum de negoci del sector serveis de mercat al març en taxa interanual. Galícia (+12,9%), Castella-la Manxa (+12,8%) i Navarra (+12,2%) van ser les que més van pujar, mentre que Castella i Lleó i Extremadura (totes dues amb 5,3% més) van registrar els increments més baixos. L'ocupació en el sector serveis de mercat va augmentar un 2,4% al març respecte al mateix mes de l'any anterior, taxa una dècima superior a la registrada al febrer. L'ocupació va augmentar un 2,2% en taxa anual en el comerç i un 2,5% en altres serveis. En aquest cas, també totes les comunitats van presentar taxes anuals positives, amb Múrcia (+5%) com la regió que va registrar l'increment més gran.