DEURES TRIBUTARIS

Com demanar cita prèvia amb Hisenda per a la renda el 2017

Es podrà sol·licitar fins al 29 de juny, un dia abans que s'acabi la campanya de la renda

 

  / PÉREZ CABEZA

2
Es llegeix en minuts

Els contribuents poden sol·licitar des d'aquest dijous, 4 de maig, cita prèvia per fer la declaració de la renda 2016 o la modificació dels esborranys de l'IRPF a les oficines de l'Agència Tributària i en altres administracions públiques.

La sol·licitud de la cita prèvia, que es podrà demanar fins al 29 de juny, un dia abans de la finalització de la campanya de la renda, es pot fer per internet en qualsevol moment del dia, o trucant als telèfons 901 22 33 44 o 91 553 00 71 de dilluns a divendres, en horari de 9 a 19 hores.

La campanya de la renda 2016 va començar el 5 d'abril per a la presentació telemàtica (l'11 de maig per a la presencial) i la principal novetat és que desapareix definitivament el programa Padre d'ajuda a la confecció de la declaració de la renda, que ja es va eliminar l'any passat per a la majoria dels contribuents i únicament va quedar relegat als declarants d'activitats econòmiques, bàsicament autònoms.

Per segona campanya de la renda, els contribuents disposaran del sistema 'Renta web', que es generalitza ja per a tots els declarants, qualsevol que sigui la naturalesa de les seves rendes (del treball, capital o activitats econòmiques) i que substitueix el programa Padre i l'esborrany de l'IRPF, ja que és una barreja de tots dos.

Hisenda preveu tornar 11.198 milions d'euros a 14,77 milions de contribuents en la campanya de la renda d'aquest any, i això suposa un augment del 2,1% respecte a l'any anterior en els diners a tornar i de l'1% en el cas dels contribuents que rebran les devolucions.

L'Agència Tributària espera que la campanya compti amb 19,75 milions de declaracions, que també suposen un augment de l'1%. Del total, 14,77 milions de declaracions donaran dret a devolució, un 1% més, mentre que 4,17 milions sortiran amb resultat a ingressar, un 0,6% més, per import de 8.537 milions (un 7,4% més).

Notícies relacionades

En les dues primeres setmanes de la campanya, l'Agència Tributària ha tornat més de 1.041 milions d'euros, que suposen un increment del 17,6% respecte a la mateixa data de la campanya de l'any passat, a un total d'1,63 milions de contribuents, un 10,9% més.

El termini de presentació de la declaració de la renda s'acabarà el 30 de juny, tant per a les declaracions a ingressar com per a les que siguin a tornar. No obstant, en les declaracions a ingressar, si s'opta per fer el pagament mitjançant domiciliació bancària el termini de presentació arribarà fins al 26 de juny. La campanya presencial començarà l'11 de maig, igual que l'assistència a les oficines.