evolució dels resultats

Bankia obté el seu millor resultat trimestral

L'entitat va aconseguir un benefici net de 304 milions d'euros, el 28,4% més que fa un any

1
Es llegeix en minuts

Bankia va tancar els tres primers mesos de l'exercici amb un benefici net de 304 milions d'euros, que va suposar un avanç del 28,4% i el millor resultat trimestral en la història de l'entitat en les seves activitats a Espanya. Segons va comunicar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el creixement dels ingressos en un 3,8% (886 milions) i el descens de les despeses d'administració en un 3,4% (386 milions), situen el marge abans de provisions en 500 milions d'euros (+10,2%).

L'entitat explica que l'entorn de baixos tipus d'interès, amb l'euríbor en taxes negatives, manté la pressió tant en les carteres de deute com en el crèdit, de manera que el marge d'interessos es redueix el 12,7%, fins als 504 milions d'euros, mentre que en termes trimestrals el descens és del 2,5%. Pel conseller delegat de Bankia, José Sevilla, el primer trimestre dona uns resultats "molt positius" i gràcies al control de despeses s'han mantingut els nivells de rendibilitat. 

Bankia subratlla que l'estabilitat en el rendiment del crèdit i la reducció dels costos de finançament permeten millorar el marge de clients en tres punts bàsics en el trimestre, fins a l'1,52%. L'entitat va cobrar als seus clients 207 milions d'euros en comissions, el 3,8% més, malgrat la decisió del banc d'eximir d'aquests pagaments els clients amb ingressos domiciliats. Aquest repunt s'explica pels ingressos més alts per utilització de targetes, mitjans de pagament i valors.

Notícies relacionades

Pel costat de les despeses, les d'explotació es van reduir en el trimestre el 3,4% respecte al mateix període de l'any anterior, fins als 386 milions, amb caigudes tant en les despeses de personal com en la resta de despeses generals. Amb tot, la ràtio d'eficiència va millorar fins al 43,6%, xifra que, descomptats els ingressos per operacions financeres i diferències de canvi, se situa en el 53,4%, similar a la del tancament del 2016.

En el primer trimestre es van registrar el triple de préstecs que en el mateix període del 2016. En termes de concessió, el creixement va ser del 93,5%, amb 350 milions d'euros en nous préstecs. En relació amb el finançament al consum de les famílies, les formalitzacions van arribar durant el trimestre als 404 milions d'euros, el 22,8% més.