NEGOCIACIÓ EN EL SECTOR PÚBLIC

Hisenda s'obre a negociar més salaris i menys jornada

Els compromisos es reflectirien en els Pressupostos de l'Estat per al 2018

37860098 601

37860098 601 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
M. JANSA / MADRID

El Ministeri d’Hisenda ha obert la porta a negociar amb els sindicats representatius de la funció pública la recuperació de drets en forma de jornada de 35 hores setmanals i una pujada salarial superior a l’1% previst en el projecte de Pressupostos de l’Estat per a aquest any. La disposició manifestada per la secretària d’Estat de Funció Pública, Elena Collado, en la comissió de Pressupostos del Congrés, no sembla que hagi de tenir resultats immediats ja que Collado ha ajornat la pujada salarial al 2018 i ha advertit que la reducció de la jornada laboral tindria un cost d’entre 800 i 1.200 milions d’euros.

    «De tot se’n pot parlar», va assenyalar Collado. Aquesta disposició ja és un pas endavant després d’uns anys en què Cristóbal Montoro, ministre d’Hisenda, ha aplicat un ferri control de la despesa en el sector públic.

    Després de l’acord en matèria d’ocupació subscrit el 29 de març pels tres principals sindicats de la funció pública –CSIF, CCOO i UGT-- i el ministeri, ha arribat el moment de parlar de millores salarials i de jornada en vista de la previsió de creixement de l’economia reflectida en els comptes públics.

Notícies relacionades

    Collado, no obstant, ha ajornat fins als Pressupostos del 2018 la possibilitat que els salaris dels empleats públics pugin per sobre de l’1%, encara que el tema serà debatut en la tramitació dels Pressupostos degut a diverses esmenes que presentaran els grups de l’oposició.

    Els sindicats reclamen que l’increment s’acosti al 5% que consideren que s’ha perdut des de la congelació decretada per José Luis Rodríguez Zapatero el 2010 i que ha continuat fins a l’any passat, quan els Pressupostos van recollir per primera vegada un increment de l’1%.