Quintana Gestoria Alimentària: Per la salut del menjar

La firma d'Almacelles s'ha especialitzat a assessorar exportadors i importadors d'aliments

fcasals38029819 marta quintana170422140621

fcasals38029819 marta quintana170422140621

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

El secret dels vincles de confiança

Generar vincles de confiança per créixer conjuntament amb les empreses que són clientes és objectiu d’aquesta parella, que també des de la seva empresa realitza formació en reglamentació alimentària per a les empreses.

Servir formigues o aranyes cuinades com a delikatessen en un àpat ja pot veure’s en restaurants del nostre país. Es poden importar, legalment, de llocs com França, Bèlgica o la Gran Bretanya, on certs insectes ja es comercialitzen com a aliment, acompanyats, això sí, de garanties i control de seguretat alimentària legislats. La regulació del marc legal perquè això succeeixi a Espanya s’espera per a aquest any. De tot plegat està al dia Marta Quintana, una advocada d’Almacelles (Segrià) que es va dedicar durant anys a l’assessorament jurídic en temes de medi ambient, prevenció de riscos laborals i seguretat alimentària i que, des de fa set anys, s’ha especialitzat en aquest últim àmbit. «Arran de la crisi, va baixar molt la feina, en general, però no tant en el sector alimentari», explica Quintana. «La prevenció en temes de seguretat i prevenció de riscos en alimentació, tot i que encara falta molta conscienciació, cada vegada està més present en les empreses d’aquest àmbit», apunta qui va apostar per fer diana professional en aquesta veta de mercat. Es va reinventar com a consultora legal amb un postgrau de Dret Alimentari. A més a més, va decidir renéixer com a empresa fent tàndem amb el seu marit, Ramon Cortasa, enginyer tècnic agrícola. 

    

Quintana Gestoria Alimentària (www.martaquintana.eu) és ara un equilibrat servei d’atenció jurídica i tècnica. «Ajuntar aquestes dues parts ens permet oferir un assessorament molt integral, que és una cosa necessària, ja que la regulació sanitària d’un producte d’alimentació necessita context legal sempre emparat pel coneixement tècnic del producte», explica Quintana. «Cada vegada s’inverteix més en la prevenció, perquè una intoxicació alimentària fa baixar la confiança dels consumidors en picat», afegeix l’advocada.

    

Notícies relacionades

Però fer diana en els aspectes legals que acompanyen tot producte alimentari no només ha il·luminat el nou camí laboral d’aquesta advocada, sinó que «també significa per a les empreses prendre aquesta rigorositat en temes de seguretat com a bandera qualitativa de la seva producció», explica Marta Quintana. «En les nostres auditories sobre seguretat alimentària veiem que hi ha empreses amb molts punts positius o una manera de procedir impecable, mètodes diferents i excel·lents que podrien utilitzar com a valor afegit en la seva publicitat. Molts ni tan sols són conscients que ho estiguin fent tan bé».

Sensibles a la prevenció

Com en Medicina, la prevenció és una de les millors inversions també per a una empresa alimentària. «Normalment els nostres clients, la majoria pimes de 50 o 60 treballadors de Catalunya i Aragó, ens contacten per a consultes puntuals, primer, i després passem a realitzar-los auditories i ens acabem convertint en el seu departament de qualitat externalitzat», apunta Quintana. «Com que les exportacions han crescut, ara fem acompanyament legal en aquells processos en què s’ha de tenir en compte les qüestions legals del nostre país i de les exportacions», indica.