GOVERN CORPORATIU

Pablo Isla deixarà el consell d'administració de Telefónica

El conseller delegat d'Inditex ha considerat inadequat des del punt de vista de govern corporatiu continuar a l'òrgan

tfuentes33106712 inditex s chairman and chief executive pablo isla 160309125542

tfuentes33106712 inditex s chairman and chief executive pablo isla 160309125542 / MIGUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts

El president d’Inditex, Pablo Isla, ha decidit no optar a la reelecció com a membre del consell d’administració de Telefónica després de 15 anys a la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete. El màxim executiu del grup gallec posarà fi a la seva etapa a l’operadora, en la qual va entrar com a conseller independent el 12 d’abril del 2002.

Isla va ser reelegit a la junta d’accionistes del 14 de maig del 2012 com a conseller independent per cinc anys, per la qual cosa el seu mandat acaba el mes que ve, igual que el de consellers com Alierta, Gonzalo Hinojosa i Ignacio Moreno.

Notícies relacionades

També venç el mandat del president actual, José María Álvarez-Pallete, encara que es dona per segura la seva continuïtat, segons va informar ahir El Mundo, que va explicar que Isla havia considerat inadequat des del punt de vista de govern corporatiu continuar com a conseller a Telefónica, informa Europa Press.

Segons la normativa que regula la governança de les empreses cotitzades, un membre del consell d’administració que fa aquest nombre d’anys que hi és no pot ser qualificat d’independent i ser defensor neutral dels interessos dels accionistes.