NOVA ETAPA

Neinor Homes surt a borsa amb un valor de 1.300 milions

Es tracta de la primera promotora immobiliària que cotitza des de la crisi del sector

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

La promotora immobiliària Neinor Homes debutarà avui a la borsa, a través d’una oferta pública de venda (OPV) i una oferta pública de subscripció (OPS), amb una capitalització borsària d’uns 1.300 milions d’euros. L’OPV i l’OPS, que tenen un preu de 16,46 euros per títol i estan dirigides a inversors qualificats nacionals i internacionals, permetran a Neinor estendre la seva base accionarial entre el 54,55% i el 60%, depenent de si s’executa el 'green shoe' (el dret de compra d’accions que es concedeix als col·locadors).

A l’OPV, els accionistes actuals –fons gestionats per Lone Star– vendran 37 milions de títols, cosa que els permetria ingressar 609 milions. Per un altre costat, a l’OPS s’emetran sis milions de noves accions, amb la qual cosa l’empresa captarà 99 milions, suma que destinarà a comprar sòl i a reduir deute. La sortida també representa un nou esglaó en el procés d’inversió per part de fons internacionals en el mercat immobiliari espanyol. Lone Star comença a recollir els resultats de la inversió realitzada a Espanya en els actius de Kutxabank.

Neinor Homes va afirmar que la demanda de la seva sortida a borsa és 4,3 vegades superior a l’oferta, segons va informar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En concret, el procés de prospecció, que ha estat dirigit per Citigroup Global Markets Limited i Credit Suisse Securities Limited, va culminar amb la recepció d’ordres de compra per un volum 4,3 vegades superior a la totalitat de les accions objecte de l’oferta, generant una demanda superior a 3.300 milions d’euros.

Notícies relacionades

El grup, sorgit després de la compra de la filial immobiliària de Kutxabank per part del fons, comptava a finals del 2016 amb una cartera de sòls finalistes amb un valor brut d’actius de 1.120 milions, cosa que li permetrà complir amb les entregues previstes per al 2017 i el 2018 i amb un 80% de les fixades per al 2019. A més a més, per arribar a la velocitat de creuer d’entre 3.500 i 4.000 vivendes a l’any el 2020, preveu comprar fins a 350 milions de sòl finalista.

La promotora va remodelar recentment el seu consell d’administració i va nomenar Ricardo Martí Fluxá president no executiu del consell i de la comissió de nomenaments i retribucions.