Rajoy convoca 500 empresaris catalans a la cimera d'infraestructures

Josep Rull participarà en una taula rodona sobre el corredor mediterrani amb el secretari d'estat i els presidents de Foment i Pimec

1
Es llegeix en minuts
Olga Grau
Olga Grau

Cap d'Economia

ver +

Mariano Rajoy ha agafat per sorpresa els empresaris catalans amb la convocatòria exprés d’una jornada sobre infraestructures titulada Connectats al futur dimarts que ve a Barcelona. El president del Govern central, acompanyat del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, aprofitarà aquest fòrum per anunciar «un gran projecte d’inversions per a tot Espanya i per a Catalunya». I vol fer-ho en un acte organitzat exclusivament per la Moncloa i davant la presència d’empresaris i representants de la societat civil catalana.

La carta oficial de presidència del Govern va arribar a les seus empresarials entre dimecres i dijous, per la qual cosa molts empresaris s’han vist obligats a refer agendes a tota velocitat per poder-hi assistir. Les patronals han rebut via Moncloa un formulari perquè els empresaris que vulguin assistir a la jornada s’hi inscriguin. Les invitacions han sigut cursades directament per la Moncloa amb el suport de la Delegació del Govern a Catalunya.

«Ens agrada escoltar les promeses de Rajoy sobre la inversió en infraestructures a Catalunya, però sobretot el que ens agradaria és que les complís», expliquen a la patronal Cecot resumint el malestar per la dilació que acumula l’execució d’infraestructures considerades clau com és el cas del corredor mediterrani. Diverses associacions empresarials 

–tant de Catalunya com del País Valencià, Múrcia i Andalusia– han fet front comú per demanar més agilitat per acabar les obres.

Notícies relacionades

Potser per aquest motiu, un dels plats forts de la jornada serà una taula rodona sobre el corredor en la qual participaran el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transports i Vivenda, Julio Gómez-Pomar, així com els presidents de Foment i de Pimec, Joaquim Gay de Montellà i Josep González. A l’acte no hi assistiran ni el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ni el vicepresident Oriol Junqueras. El primer, perquè és de viatge oficial als Estats Units, i el segon, perquè presidirà el Consell Executiu que se celebra a la mateixa hora. 

Els preparatius del desembarcament de Rajoy a Barcelona coincideixen amb una opinió emesa pel Cercle d’Economia en la qual es torna a reclamar diàleg entre la Generalitat i el Govern central. La institució reivindica respecte al marc legal a Catalunya.