CONFLICTE ALS PORTS

Els estibadors desconvoquen els dos primers dies de vaga

Brussel·les remet una carta de suport al Govern i li recorda que li imposarà una multa si no aplica el decret aprovat

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats d'estibadors han desconvocat els dos primers dies de vaga dels nou previstos, és a dir, els programats per als dies 6 i 8 de març, per animar el Ministeri de Foment a "sortir de la seva tancada posició" i obrir una "negociació real".

Així, els estibadors demanen al ministre Íñigo de la Serna obrir una taula de diàleg sobre la modificació del decret llei aprovat pel Govern central i que ha de ser convalidat pel Congrés dijous que ve.

Fins ara, l'Executiu no ha aconseguit el suport de cap grup parlamentari al decret. Tant el PSOE com Ciutadans li han retret que ara tingui pressa després que no ha fet res des del 2014, any en què el Tribunal Europeu de Justícia va condemnar Espanya per la regulació de l'estiba.

"Amb aquesta decisió de suspendre la vaga els dos primers dies els treballadors mostrem disposició al diàleg i esperem que sigui corresposta pel Ministeri i per la patronal Anesco", ha indicat Antolín Goya, dirigent de la coordinadora sindical en un comunicat.

Notícies relacionades

Abans de la desconvocatòria de l'aturada Anesco ha demanat al Govern un pla per al sector amb ajudes públiques com a condició "indispensable" per poder garantir la feina de "tots els estibadors actuals" després de la reforma de l'activitat de càrrega i descàrrega als ports.

La garantia de l'ocupació constitueix una de les principals reivindicacions dels sindicats, però han qualificat de "brindis al sol" l'oferta d'ocupació feta per les empreses.