La Fundació Endesa promou la inserció laboral

El programa "Canviant vides" busca recolzar 200 persones de col·lectius vunerables

L'any passat es va realitzar una prova pilot a Cornellà de Llobregat

zentauroepp37304217 barcelona 15 02 2017 acto de presentaci n del proyecto   cam170215183258

zentauroepp37304217 barcelona 15 02 2017 acto de presentaci n del proyecto cam170215183258 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA MARTÍN VALBUENA / BARCELONA

La Fundació Endesa persegueix "canviar vides" a través d'un programa d'inserció laboral destinat a persones que provenen de col·lectius vunerables. Durant un any, l'empresa elèctrica portarà a terme aquesta iniciativa, que preveu oferir assessorament professional a 200 persones. 

"Canviant vides" integra diferents ONG i els Serveis Socials de les 12 ciutats de l'àrea metropolitana barcelonina que hi participen, entre les quals es troba Cornellà de Llobregat, on es va realitzar una prova pilot d'aquest programa l'any passat. 

La Fundació Endesa i la Fundació Integra seran les que portaran a terme l'assessorament professional, que consistirà en l'adquisició de "coneixements, competències, habilitats i actituds útils per potenciar la inserció laboral". Per exemple, s'impartiran tallers sobre com millorar el currículum, superar una entrevista de treball i gestionar ingressos i despeses. 

L'acte de presentació del programa va comptar amb la presència de la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, que participarà en el programa com a voluntària, al costat d'altres treballadors d'Endesa, i del secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesias, que va posar èmfasi en l'obligació de "teixir una xarxa per garantir els drets de la ciutadania". En aquest cas, segons Iglesias, se suma el suport de les institucions municipals, el tercer sector i la responsabilitat social corporativa d'Endesa, la qual cosa és "un còctel perfecte".

PROVA PILOT A CORNELLÀ DE LLOBREGAT 

Aquesta serà la segona edició del programa, després de la prova pilot que es va realitzar l'any passat al barri de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat. La iniciativa va beneficiar 60 persones, de les quals 40 han trobat una feina.  

Notícies relacionades

Antonia López és la directora general del Club Infantil Juvenil Sanfeliu - Sant Ildefons, organització que va participar en el projecte. A partir de l'experiència de l'edició passada, López explica que és molt important "garantir que tothom tingui les mateixes oportunitats en l'àmbit laboral". És per això que López insisteix que s'ha de promoure una xarxa d'entitats i agents socials que permetin una accés al mercat laboral per a tots, activitat que ha de fer-se "sense protagonismes". 

La funció d'aquesta entitat és la de donar el contacte de famílies amb algun dels seus membres a l'atur al programa i oferir un espai per realitzar les activitats d'assessorament professional. López va recordar durant la presentació un dels participants del programa de l'any passat, Manuel Lozano, com a exemple de la importància d'oferir un espai on "acollir les persones que ho necessiten" i això es va veure reflectit en que aquest participant va tornar a l'entitat mesos després recordant "el sofà on es reunia amb els voluntaris". Aquesta imatge tan visual va servir a López per a emfasitzar que "cal acompanyar les persones més vunerables en un entorn agradable i proper". 

Temes:

Endesa Ocupació