presentació de resultats

CaixaBank tornarà el que ha cobrat de més per les clàusules terra que consideri abusives

L'entitat ha destinat un equip de 130 persones a l'anàlisi dels casos i ha aprovisionat uns 625 milions

img 8227

img 8227

1
Es llegeix en minuts

CaixaBank ha garantit aquest dijous que analitzarà "cas per cas" totes les reclamacions que rebi per les clàusules terra, i ha aclarit que tornarà de manera "senzilla" l'import d'aquelles en què hi hagués hagut "abusivitat" i que s'haguessin introduït amb "falta de transparència". Durant la presentació de resultats del 2016, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha explicat que l'entitat habilitarà un equip de 130 persones per analitzar totes aquestes reclamacions, i ha opinat que els 625 milions provisionats seran suficients per atendre les reclamacions.

Al mateix temps, el conseller delegat ha volgut remarcar que les clàusules terra que depenen del banc procedeixen, "en la seva gran majoria", de clàusules incloses per altres entitats financeres que CaixaBank ha acabat absorbint.

Gortázar ha explicat que CaixaBank, que ja va eliminar "voluntàriament" les terra de les hipoteques el 2015, ha informat els seus clients del procediment extrajudicial habilitat pel Govern al qual es poden acollir, i ha afegit que el banc ara està organitzant com donar resposta a les reclamacions que es rebin.

Notícies relacionades

Aquest servei centralitzat de 130 persones habilitat per CaixaBank analitzarà "cas per cas" les reclamacions i, si hi ha hagut falta de transparència o bé situacions abusives en la inclusió d'aquestes clàusules, es tornaran els diners, amb els corresponents interessos, "de manera senzilla i fàcil", i si no compleixen les característiques, "els ho direm", ha afegit Gortázar.

Gortázar ha recordat que l'impacte potencial màxim de les terra és de 1.250 milions d'euros, però que CaixaBank ha provisionat 625 milions, al voltant d'un 50%, perquè entén que amb aquesta quantitat serà suficient per tornar l'import a aquells clients que tinguin dret a això.