El preu de la llum es desploma el 29% en un sol dia

El descens en el cost de cara a dijous reflecteix la volatilitat a què està subjecte el mercat

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Caiguda. El preu de la llum per a aquest dijous experimentarà un descens del 29% en una sola jornada, fins als 49,01 euros megawatt (MWh), segons les dades de l'operador del mercat (Omie).

Aquesta evolució, després de les escalades experimentades durant el mes de gener, no fa més que reflectir els defectes d'un mercat en què predomina la volatilitat, segons els experts. El rècord des que ha començat l'any es va registrar fa una setmana, amb 91,88 euros.

BALÓ D'OXIGEN

Notícies relacionades

El Govern, que a través del ministre d'Energia, Álvaro Nadal, es va negar a reformar el funcionament del mercat, aconsegueix un important baló d'oxigen en cas que es mantingui la tendència. El fet que les alces es traslladin a la mateixa velocitat al rebut dels 12 milions d'usuaris de la tarifa regulada o PVPC que les baixades suposa un alleujament.

De fet, durant gairebé tot l'any, el PVPC surt més avantatjós que els contractes en el lliure mercat, que tenen 13,8 milions de consumidors més. La factura regulada del gener registra un encariment del voltant del 25% respecte a un any enrere i del 9% davant la del desembre.