SECTOR TECNOLÒGIC

Apple va guanyar 17.891 milions de dòlars el primer trimestre, el 2,6 % menys

La companyia va arribar a 78.352 milions de dòlars de facturació, un nou rècord, beneficiada pels problemes de Samsung

2
Es llegeix en minuts

Apple, la companyia tecnològica de més capitalització borsària del món, s’ha beneficiat finalment de la crisi de la seva gran rival, Samsung (la sud-coreana va haver de retirar el Galaxy Note 7 per perill d’incendi). L’empresa dirigida per Tim Cook va augmentar les vendes més del que s’esperava el primer trimestre del seu exercici fiscal del 2017, impulsades per l’iPhone. Però no tot són bones notícies per a Apple: Google la va superar com a marca més valorada del món.

La companyia de la poma va registrar un benefici net de 17.891 milions de dòlars (17.891 milions d’euros) el primer trimestre del seu exercici fiscal del 2017, la qual cosa representa una caiguda del 2,6% respecte del mateix període del 2016 (els analistes preveien un descens del voltant del 3%). D’altra banda, els ingressos d’octubre a desembre d’Apple van pujar fins a 72.825 milions, una quantitat superior als 70.521 milions del mateix trimestre de l’any anterior.

Aquest augment de la facturació suposa un nou rècord de vendes per a l’empresa. I una bona part de l’èxit es deu als ingressos provinents del seu telèfon intel·ligent, l’iPhone, que van créixer el 5% interanual aquest primer trimestre, fins als 50.543 milions. Els analistes consideren que la companyia s’ha vist beneficiada en aquest aspecte pel fiasco del seu competidor Samsung, que es va veure obligat a retirar el telèfon intel·ligent Galaxy Note 7, la seva gran aposta de l’any, perquè les seves bateries s’escalfaven en excés i podien arribar a cremar. La firma sud-coreana ja ha anunciat que endarrereix la sortida del seu nou terminal estrella, el Galaxy S8, com a mínim uns quants mesos. Cada any la firma anunciava al Mobile World Congress de Barcelona els detalls d’aquest terminal.

«Estem entusiasmats d’informar que el nostre trimestre del període de vacances (una època que sol beneficiar la companyia) va generar l’ingrés trimestral més alt d’Apple de tots els temps», va dir en un comunicat el conseller delegat del gegant tecnològic, Tim Cook. El directiu va subratllar que aquest trimestre van registrar també rècords històrics pel que fa a les vendes d’iPhone, computadores Mac i rellotges intel·ligents Apple Watch.

Notícies relacionades

En borsa, les accions d’Apple van arribar a pujar ahir més del 7% després de saber-se els resultats.

RÀNQUING / Coincidint amb les dades dels resultats, el rànquing de marques Brand Finance’s Global 500 va anunciar que Google ha desbancat la firma de la poma com la marca més valuosa del món, amb un valor estimat de 109.500 milions de dòlars (102.300 milions d’euros). Google va augmentar el seu valor el 24%, i Apple en va perdre el 25% per les seves «dificultats per mantenir el seu avantatge tecnològic» ja que «hi ha signes que ha arribat a un punt de saturació per a la seva marca».